Mariah Carey

Poporodní kila prý zpěvačka Mariah Carey zhubla díky tomu, že následovala pravidla takzvané fialové diety. V praxi to znamená, že po dobu tří dnů v týdnu se v jejím jídelníčku vyskytovaly pouze potraviny fialového zabarvení. Typicky tedy například lilek, borůvky, červené zelí, švestky nebo hrozny. Což o to, všechno jsou to velmi zdravé potraviny plné prospěných látek, ale jídelníček by měl být vyvážený a pestrý. A v konečném důsledku závisí hubnutí hlavně na tom, jestli vydáte více energie, než přijmete.

Zdroj: Youtube

Láďa Hruška

Mnohé kulinářské výtvory Ládi Hrušky, při kterých se snažil vařit z levných surovin, vyvolaly nejedno pozdvižené obočí. V televizi jsme od něj mohli vidět například kuřecí kůžičky, sushi z toustového chleba, smažený sýr z mikrovlnky nebo rajskou omáčku, jejíž hlavní ingrediencí byl ohřátý rajčatový džus. Profesionální kuchaře výsledky Hruškova snažení příliš nepotěšily, ale u diváků s nimi sklízel velké úspěchy.

Elvis Presley

Pojem zdravá strava králi rokenrolu nic moc neříkal. Liboval si ve vysoce kalorickém jídle bohatém na tuky a jednoduché cukry. Jeho obzvláště oblíbenou pochoutkou byl sendvič s arašídovým máslem a banánem doplněný o plátky dokřupava vypečené slaniny. Když už jedl zeleninu, tak hlavně pečenou či smaženou. Takto si nechával upravit i kyselé okurky. To vše navíc zapíjel litry a litry sladkých nápojů. Čtyřiadvacet hodin denně měl k dispozici kuchaře, který mu všechny tyto laskominy připravoval.

Chrissy Teigen

Přestože americká modelka a manželka zpěváka Johna Legenda vydala několik kuchařek a má i své vařící show, netají se tím, že své výtvory kvůli figuře ani moc nejí. Před časem také prozradila, že má velmi ráda kukuřičné lupínky nachos se sýrovou příchutí. Aby ale nesnědla moc sacharidů, jen z nich olíže koření a lupínek vrátí zpět do pytlíku. Užije si prý skvělou chuť, ale ušetří kalorie.  

Lenka Kořínková

Dělenou stravu jakožto dietu při onemocnění ledvin vymyslel Howard Hay, svoji vlastní verzi ovšem před lety v Česku zpropagovala bývalá herečka Lenka Kořínková. Ta tvrdila, že klíčem k hubnutí je rozdělení stravy na kytičky a zvířátka a jejich vzájemné nemíchání. V praxi to znamená, že jeden den můžete jíst přílohy, ovoce a zeleninu a druhý den maso, vejce či mléčné produkty. Potom existuje také kategorie takzvaných neutrálních potravin. Podle Institutu moderní výživy ovšem neexistují žádné vědecké důkazy, že by dělená strava přispívala k hubnutí nebo měla nějaké další benefity.

Zdroj: vlasta.cz, Institut moderní výživy, Stars Insider, Fox News

Související články