Letní atmosféra, parta nažhavených soutěžících, souboj s grilem i surovinami. Ale také emoce nad talíři plnými dobrot a porotci, kteří umějí podpořit i vytáhnout soutěžící z komfortní zóny.
Na to všechno se můžeme těšit v nové show Česko na grilu, v níž se na obrazovky opět vrací ve své nejlepší formě Zdeněk Pohlreich. V roli dalšího porotce se objeví Martin Svatek. Pořadem budou provázet moderátoři Tomáš Zástěra a Patricie Pagáčová.
Česko na grilu bude plné jídla a napínavých momentů
Kulinářská show, která přinese plno dobrého jídla i napínavých situací, v nichž si soutěžící sáhnou až na hranici svých sil, je mezi diváky velmi očekávaná.
V soutěži se utká deset dvojic, které pojí přátelské, partnerské či rodinné vztahy, a následně zabojují o titul mistra grilu, půl milionu korun a další atraktivní ceny.
A jak se bude hodnotit? Soutěžící budou jídla připravovat nejen pro porotu, ale také pro hosty, kteří následně zhodnotí jejich kulinářské umění a zvolí grilmastera dne.
Čeká nás deset dílů
Deset epizod, deset týmů. V každém díle pak soutěžící budou muset v rámci omezeného času splnit úkol, který se bude týkat určité ingredience nebo metody vaření. V každém díle se diváci rozloučí s jednou soutěžní dvojicí.
„Grilování je v průběhu jarních a letních dní oblíbená aktivita. Je to skvělá příležitost k setkávání se s kamarády i širokou rodinou, kde se každý během přípravy masa a pochutin obrazně stává mistrem grilu. A přesně v tomto pohodovém duchu proběhne i naše soutěžní show. Jen ji okořeníme o taktiku, strhující rodinné příběhy, konflikty a napětí. Vždyť vyhrát půl milionu může jen jedna dvojice,“ vysvětluje programová ředitelka skupiny Prima Alex Ruzek.
Na grilu si můžete uvařit cokoliv
Jak prozradila kapacita a mistr vaření Zdeněk Pohlreich, na grilu lze připravit opravdu cokoliv, a proto by měl být součástí každé domácnosti. „Na grilu se dá dělat opravdu všechno. Plamen je zdroj tepla, to je kuchyně, takže by měl být doma,“ zhodnotil Zdeněk Pohlreich.
To herečka a moderátorka Patricie Pagáčová je přesvědčena o tom, že grilování je skvělým způsobem, jak si užít den s přáteli.
„Atmosféra grilování je nedostižná. I v naší soutěži, kde je to hodně o nervech a časových limitech, se to celé odehrává v duchu pozitivna – a to je přesně to, o čem má grilování být.“
A co na to říká její moderátorský kolega Tomáš Zástěra? „Opravdu se těšte. Vzhledem k tomu, že jsem miloval pořady Zdeňka Pohlreicha, bych si tuhle novinku pustil taky. Protože Zdeněk je studnice hlášek, jak poslat mile a s lidskou tváří někoho tam, kde opravdu nechce být.“
Je faktem, že hned v prvním díle se Zdeněk Pohlreich pořádně rozpálí a nabídne skvělé hlášky, které se zapíšou do zlatého fondu Zdeňkových hlášek. Zde je malá ochutnávka.
- Hned při představení podotkne směrem k soutěžícím: „To je matroš…“ Jak se po takovém označení soutěžící cítili a kdo chtěl rovnou hodit utěrku do ringu, je otázka.
- „Jídlo, které nám připravíte, musí být perfektně vyťukané, musíme si z něj zkrátka sednout na prdel,“ dodá jako radu k soutěžícím.
- „Nejhorší slovo v gastronomii je slovo snad. Pak mě ještě sere možná.“ Na koho bude takto reagovat?
- „Donův sladký válec – to zní, jako bychom to vysílali po jedenácté večer,“ zasměje se Zdeněk jednomu názvu…
- „Vy děláte lokše? To si to děláte opravdu těžký,“ to je povzbuzení k dalšímu výkonu pro jednu ze soutěžících.
- „Kachna s čokoládou, to zní šíleně,“ prohlásí nad přípravou Martina a Jirky. „To se nám budou ráno u prdele rojit včely.“
- „Co to je, tohle? Pojďte mi to vysvětlit jako dvouletému…“ naštve se Zdeněk, když na zemi najde nepovedené batáty.
- „Chlapci, chlapci, tohleto je suché jak cesta,“ zkritizuje Jirku s Martinem.
Zdroj: Vlasta.cz, TV Prima, pořad Česko na grilu