Vykročit do jara letošního roku byste měly nejen správnou nohou, ale také ve správných jarních botách. Ideálně takových, které se hodí k právě příchozím trendům. Máme pro vás 5 trendů, které letos budou zkrátka všude.

1. Jarní móda fandí návratu ležérních kalhot a pytlovitých džínů

Ležérní elegance se i díky letošní jarní módě stává novou normou a trend volných kalhot je její nedílnou součástí. Na pařížském cyklu přehlídek Fashion Week se letos objevilo rekordní množství pytlovitých džínů, takzvaných baggy jeans. Nechyběly ani oversized kabáty a bundy, jinými slovy bundy v nadměrné velikosti.

V takových džínech už byla letos spatřena například Hailey Bieber, modelka a manželka zpěváka Justina Biebera. Měla je utažené kousek nad pasem černým koženým páskem a doplnila je sněhobílým trikem a teniskami. Ať už koupíte kalhoty nové nebo najdete stylový vintage kus v second handu, na pásek určitě nezapomeňte.

2. Bílé tenisky se nehodí jen k baggy jeans, ale téměř ke všemu

Bílé tenisky jsou rozhodně obuví, která by ve vašem botníku, stejně jako u Hailey Bieber, neměla chybět. Jsou k ležérním kalhotám nebo jakékoliv uvolněné módě perfektní, navíc jich teď najdete na pultech spoustu. Jen v nové jarní kolekci CCC jich má svoje místo několik desítek – Adidas a Reebok pro odvážnější, nebo Tom Tailor či Clarks pro milovnice konzervativnějšího designu. Vybere si každý.

3. Elegantní jarní oblečení pro ženy? Obleky a kostýmky v sytých barvách

Elegance dámského kostýmku by rozhodně neměla znamenat nudu. A jarní oblečení pro ženy bude letos svítit sytými barvami, jak se nechalo slyšet mnoho zahraničních módních návrhářů.

V dvoudílném outfitu jsou kobaltově modrá, jasně žlutá či zelená trochu divočina, proto doporučujeme je kombinovat s méně nápadnými polobotkami nebo lodičkami v béžových, šedých nebo černých odstínech.

4. Sportovní sandály lichotí dámskému i pánskému oblečení

Vsadíme se, že partneři většiny z vás mají doma tucty tenisek, botasek a sneakersek. Ale co zkusit k jarnímu pánskému oblečení takové sandály? Někdy v průběhu let se sandály u mužů staly tak trochu tabu a nikdo neví proč. Přitom v jarní kolekci CCC letos najdete mnoho sportovních sandálů, i těch elegantních v koženém stylu, které skvěle doplní nejeden outfit. A navíc se v teplejších dnech vyhnete větě „Táto, ty ses zul“.

A co se týká žen, sportovní sandály budou letos v létě trendem číslo jedna. Proč se na něj nepřipravit už na jaře?

5. Jarní oblečení pro děti – nezapomeňte především na holínky

Nemá smysl si nic nalhávat, k jaru s dětmi neodmyslitelně patří skákání v blátě, válení se v mokré trávě a lezení na kvetoucí stromy. Proto by v dětském botníku letos měly přibýt holínky ve veselých barvách, holínky s nejrůznějšími motivy a pevné sportovní boty pro malé průzkumnice a průzkumníky.

Pokud se chcete i u dětí držet nejnovějších pařížských trendů, tady jsou:

  • syté barvy – podobně jako u ženské módy,
  • metalické a třpytivé šaty,
  • košile a šaty s límcem,
  • volány – na šatech, sukních i tričkách.

Ale pohodlí je pro děti vždy hlavní, to ví každá máma i každý táta.

Jaro je jeden velký experiment

Trendy pro letošní jaro by se daly shrnout jedním slovem: experiment. V módě je toho dovoleno každým rokem více, tak si i vy dovolte popustit uzdu fantazii a bavte se! Pokud se cítíte dobře, budete i dobře vypadat, na to si vsadíme.