Určitě přesně víte, co vám nesluší. A naopak. Ovšem i když máte figuru, za kterou by se nemusela stydět kamarádka vaší dcery, nehrajte si na diblíka. Zapomeňte na džínové kraťásky těsně pod zadek nebo rovnou odhalující půlky, tahle podívaná opravdu nestojí za to. Stejně tak se vykašlete na upnuté ultra mini a nikdy, opravdu nikdy neukazujte ve společnosti pupík, jakkoli je váš pekáč buchet hodný pozornosti. Ten stojí za odiv pouze ve fitku nebo na pláži. Omlazení šatníku i sebe sama musí probíhat v únosných mezích. Pojďme si představit několik trendů, které stojí za to s přibývajícím věkem oživit. Neuberou vám na kráse, rozhodně se nezesměšníte, zůstanete mladistvá a vaše oblečení bude korespondovat s vaším věkem i postavením.

1. Noste tenisky

Trend nošení tenisek i k šatům nebo obleku vám hraje do karet. Vyměňte vycházkové polobotky a legrační balerínky za super tenisky. Nosí se sneakersky na vysoké tvarované platformě, klasické kecky i tenisky s rovnou vyšší podrážkou. Slušet vám budou i tenisky à la ponožka, které obepínají nohu a končí těsně nad kotníky. Barvičky jsou velmi trendy, ale tradiční bílá se nikdy neokouká a hlavně se hodí úplně ke všemu.

2. Řekněte to tričkem

Ani ženám středního věku není zapovězeno vyjádřit svůj názor nápisem na tričku. Obzvlášť v dnešní dynamické době je to hodně cool. Triko, které v určitou chvíli promluví za vás, je toho jasným důkazem. Nebojte se výkřiků, sloganů a také mega fotek. Takové tričko můžete obléknout nejen v rámci volnočasového oblečení, ale klidně i pod sako do práce.

3. Omladí vás trendy „džíska“ nebo barevný bomber

Už jsme na ni skoro zapomněli. Ale světlá džíska umí bezvadně omladit outfit. Můžete ji obléknout přes delší tuniku, košili nebo tílko, světlá džínovina obecně ubírá léta, tak směle do ní. Ale nemusíte se bát ani tmavého denimu, třeba bunda projmutého střihu přes šaty nebo ke kolové sukni zaboduje a může nahradit i formální sako. Další peckou je bomber oboustranného střihu, díky kterému si můžete vybrat barvu podle nálady.

4. Křiváků není nikdy dost

Kožená bunda nebo křivák patří do standardní výbavy každé milovnice módy, nemusí se jednat o zarytou motorkářku ani rockerku. Už samotný střih je velmi mladistvý a fakt, že je žádoucí ho kombinovat i se společenskými modely, mluví za vše. Vy ho ještě nemáte ve skříni?

5. Teplákové kalhoty pro ležérní pohodlí

Kdyby se dříve někdo objevil v teplákové soupravě mimo sportoviště, byl by považován za ignoranta. Dnes se situace změnila a rozličné modifikace sportovního oblečení našly své uplatnění i v běžném šatníku. Pokud si netroufnete na uplé legíny, oblékněte volnější tepláky do gumy, ať už s manžetami, nebo s rozšířenými nohavicemi. Nosí se lampasy, geometrické vzory a výrazné kapsy.

6. Místo kabelky batoh nebo ledvinka

Městská móda ve stylu mileniálů slaví obrovský boom. Ten díky bohu odkoukala i střední generace. Pořiďte si ultra moderní městský batoh nebo sáhněte po maxi ledvince, vaše okolí to ocení. A nebojte se doplňků. Zajímavé kloboučky a bekovky oživí váš styl a uberou vám i několik let.