Ačkoliv se to možná nezdá, věkově smíšený tým je výrazně efektivnější než ten, kde pracují lidé podobného data narození. Prokázaly to už mnohokrát různé studie. Velkým plusem smíšených týmů je to, že řeší pracovní úkoly z více pohledů a na základě rozdílných zkušeností.

Zdroj: Youtube

I když jiná hierarchie hodnot a odlišný přístup k životu vyvolává mezi mladými a staršími lidmi občas konflikty, vyplatí se je zvládnout. Jak? Tolerancí a respektem.
„Generace Y, jak se lidem narozeným po roce 1980 říká, je velice ochotná komunikovat, a tedy výhodou je, že s ní snadno navážete diskusi.

Připravte se ale na poměrně nekompromisní postoje. Cení si svého osobního života a flexibility. Na druhou stranu, pokud toto budete respektovat, jsou mladí lidé spolehliví a nápomocní,“ říká Markéta Kouklíková, manažerka personální společnosti, a dodává: „Jako jejich starší kolegové máte výhodu v množství zkušeností, které oni neměli možnost posbírat. A pak také ceněným nadhledem. Zkuste využít své přednosti a vzájemně se od sebe můžete i něco naučit.“ S tím souhlasí Eva Hokrová, manažerka v PR agentuře. V týmu má 11 lidí a od některých ji dělí věkový rozdíl 20 let. „Ale mou výhodou je, že díky životním zkušenostem dokážu více přemýšlet v souvislostech.“

Nechte si poradit

„Mladší kolegové jsou zase zdatnější v moderních technologiích. Dobře se doplňujeme,“ říká Eva Hokrová a poukazuje ještě na další rozdíl v přístupu k práci. „Mladá generace všechno hned »googlí«, ale listování v encyklopedickém slovníku podle abecedy jim dělá trochu problém.“ Také Jindřiška Eliášková, z pivovaru Plzeňský Prazdroj, pracuje s mladými lidmi. „Nejmladší kolegyně, která pracuje v našem týmu stálých zaměstnanců, se narodila v roce 1990. Je mezi námi věkový rozdíl 32 let. Ale během práce na věkový rozdíl nemyslím.

Spíše u kolegů oceňuji znalosti a způsob práce,“ říká pětapadesátiletá žena. A v čem se cítí v kolektivu „silná“? „Ze své, dlouholeté, praxe, se snažím předávat co nejvíce, nikoli však v tom smyslu, že mé řešení je dobré, ale spíše na příkladech chyb a omylů, které jsem já osobně i mí dřívější spolupracovníci někdy museli řešit a překonat,“ vysvětluje. Někdy prý mladí kolegové naslouchají, někdy si chybami musí projít sami. „Ale jsou také chvíle, kdy se jdu s mladšími kolegy poradit. Když potřebuji pomoct v otázce digitální komunikace či sociálních sítí. Například rozeznat potřeby, o čem chce být informována určitá facebooková skupina, umí jistě lépe mladší kolegové, pro které je to přirozená součást života, a jsou schopni daleko spontánněji reagovat.

Mladí chtějí víc peněz

„Mladí lidé chtějí všechno příjemné – zábavnou práci, volný čas, vyšší příjem. Tento požadavek ovšem často neodpovídá jejich kompetencím, znalostem a ochotě pracovat. Naopak 50+ se často podceňují jen kvůli věku, a v případě, že nemají potřebné dovednosti pro výkon daného povolání, pak na sobě nepracují nebo nevědí jak,“ říká Lukáš Menšík.

Podle něj je důležité v zaměstnání neustále zdůrazňovat, jaká pozitiva spolupráce mezi mladou a starší generací přináší, a ukázat, jak jsou jeden pro druhého potřební a důležití. „Hlavně si nedělejte názor na první dojem, ale ptejte se, komunikujte, nezatracujte. Celou řadu věcí, kterou mladí lidé dělají, může zkusit i jiná generace a naopak. Starší jiní nebyli, když byli mladší, jen technologie se změnily,“ dodává Lukáš Menšík. A hlavně nikdy neříkejte: „Tos ještě nebyl na světe, když já už musel tohle řešit…“

Jak vyjít s mladšími kolegy?

  • Buďte tolerantní a shovívaví, odpusťte jim občasnou sebestřednost.
  • Povídejte si s nimi, ukažte zájem, nepovyšujte se.
  • Nikdy neříkejte větu: „Tos ještě nebyl na světě, když já jsem...“
  • Nebojte se požádat o pomoc, zvláště u práce s počítačem, digitálními technologiemi, v těch mají mladí lidé rozhodně navrh.
  • Nebojte se říct, že něčemu nerozumíte, a nechat si to vysvětlit.

ZDROJ: časopis Vlasta, https://www.manpower.cz, https://www.amic.cz, https://www.prazdroj.cz, http://brigadnici.com