Vedlejší efekt, který takové tělo děvčeti přináší, jsou hlasité reakce některých mužů. Zdůrazňuji některých, protože rozhodně to neplatí pro všechny muže. Někteří ale reagovali, diplomaticky řečeno, zcela bez zábran. Já jsem si kvůli těmto poznámkám docela dlouho myslela, že jsem flundra. Chápejte, v hlavě jsem byla mimino, které samozřejmě netušilo, že si pozornost vysloužilo jen proto, že má ženské tělo. Ve filmech ale takhle mluvili muži jen s lehkými holkami, takže mimino věřilo tomu, že vypadá jako ony.

Mám dvě dcery. Ani jedna díkybohu v jedenácti nevypadala dospěle, ale stejně to zažily. Milý kompliment si jako já představovaly jinak a o tuto formu pozornosti nestály ani trochu.

Mnozí tvrdí, že když se změní naše nahlížení na sexuální obtěžování, skončí veškerá zábava. Tak špatně bych to neviděla. Přestanou-li si díky tomu muži dovolovat na holčičky, my dospělé se s tím vyrovnáme. Nebojím se žalob za podržené dveře a kabáty. Promile mužů, kteří takto vyjadřují úctu všem ženám, to neohrozí. Vážně si někdo myslí, že v zemi, kde za znásilnění padají podmínky, bude trestné podržení dveří od výtahu?

ZDROJ: časopis Vlasta