Ve vedlejším domě byl totiž klasický výčep, jaký před dvaceti lety nechyběl snad v žádné nuselské ulici. Jako každý takový výčep měl svých pět štamgastů, kteří v teplých dnech postávali před vchodem, pokuřovali a popíjeli své zvětralé desítky. Kyprá pětadvacítka v teplácích a teniskách pro ně byla bohužel zcela neignorovatelným impulzem ke škodolibému pobavení. Posměšky se za mnou nesly dlouho, neboť, přiznám bez mučení, nebyla jsem zrovna nejrychlejší.

Hledáte recept na lepší dny? Pusťte si webinář časopisu Vlasta s psychoterapeutkou a lektorkou MUDr. Terezou Hodycovou:

Zdroj: Youtube

Podruhé jsem se k výběhu přemluvila, až když výčep hluboko v propadlišti dějin zapadával prachem. K tomu, abyste ve výzvách pro své lepší já s nadšením pokračovali, někdy stačí málo. Třeba zavřít výčep, kam chodilo pět štamgastů. Podruhé se mi už nikdo neposmíval, míjející běžci mě kolegiálně zdravili a já vydržela běhat několik let. Dokud mi nepraskl meniskus.

V poslední době se s různými výzvami roztrhl pytel. V ledové vodě Berounky se v lednu koupalo víc lidí než v horkém červenci. V pražských parcích bylo v posledních týdnech natřískáno víc než v extra teplý jarní den na Matějské pouti. A protože mám z výzev po fiasku z výběhu kolem výčepu stále trochu pupínky, nemáme pro vás 31 výzev na jaro, ale 30 a 1 inspiraci, jak si dělat radost. Už se strašně moc těším na vaše ohlasy. Na vaše fotografi. Posílejte je na moji adresu: alena.nemeckova@vlmedia.cz.

Doufám, že s námi do toho půjdete. Pro radost!

Tento a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (číslo 18), který je nyní na stáncích. Najdete v něm také zápisník, do kterého si můžete zapisovat, jak se vám daří plnit naše výzvy!