Mátový botox

Mátový čaj se vyskytuje asi v každé kuchyni. Klidně třeba v kombinaci se zeleným a nějakou ovocnou vůní. Dejte do čtvrtlitrového hrnku čtyři sáčky, zalijte vroucí vodou, přiklopte a 15 minut louhujte. Vlijte do připravené vany s vodou a užívejte si svěží vůni a uvolnění svalů, které vám vyhladí vrásky na čele.

Přeslička pro pevnost

Sáček 50 gramů, který vytvoří jednu koupel, pořídíte na internetu za částku kolem 30 Kč. Jako bojovník proti celulitidě a povislým pažím a zadečku je přeslička nedocenitelná! Odplaví toxiny, předá pokožce minerální látky, zpevní ji a vyhladí. Nať dejte do plátěného pytlíku pod proud vody při napouštění vany a pak se s ním masírujte.

Omlazující měsíček

Pěstovaly ho už naše babičky, výtažek ze sušených květů předá pokožce sílu k nové regeneraci, vrátí hebkost celému tělu, i suchým loktům a patám. Zavažte vrchovatou hrst bylinek do bavlněného kapesníku, položte na dno vany a napusťte horkou vodu asi do výšky 10 cm, počkejte 10 minut, pak dotočte na koupelovou teplotu kolem 38 stupňů.

Šalvěj na pupínky

Z šalvěje si nejdřív udělejte výluh. Uvařte litr vody a do skleněné misky nasypte 200 g sušené šalvěje. Zalijte a nechte vystydnout. Přeceďte přes plátno třeba do zavařovaček. Na jednu koupel stačí čtvrt litru výluhu. Má dezinfekční účinek a urychluje hojení poškozené pokožky a je skvělý i na oplachování obličeje.

Hebké ruce s třezalkou

Třezalkový čaj je balzám na nervy, ale právě teď bylinku proměňte v ozdravnou koupel pro namáhané ruce. Do umyvadla natočte horkou vodu, na rozdíl od celkového koupání těla ruce to snesou, a přidejte dva sáčky čaje. Masírujte si s nimi ruce pod vodou, dokud nezchladne. Výtažek vrací hebkost a hojí záděry.

Kopřivová očista

Pořádnou sílu bude mít koupel, když si do ní odvážíte 100 gramů sušených kopřiv, spaříte je čtvrtlitrem horké vody, přecedíte a výluh rovnou nalijete do vany s vodou. Pořádně se ponořte, aby voda sahala do podpaží. Spustíte prokrvení a očistu, která vede k rozzáření a omlazení pokožky celého těla. Dopřejte si dvě koupele s týdenním odstupem.

Konopný start

Tip pro domácí kancelář – proč nezačít den koupelí? Půjde vám to lépe od ruky a současně zapracujete na zkrášlování. Klidně trochu švindlujte a kupte si rovnou bylinkový koupelový olej. Konopí se právě teď skvěle hodí, protože vytváří na povrchu ochrannou vrstvu bránící vysušování pokožky.

Heřmánkové pohlazení

Když nemáte vanu, dopřejte večer pokožce zklidňující minikoupel heřmánkovou vodou. Udělejte si ze dvou sáčků čaj, až bude vlažný, odneste si ho do koupelny a opláchněte odlíčenou tvář a dekolt. Skvělá bude sedmivečerní kúra, platí i na nadměrné červenání pleti. Pokaždé z nových sáčků čaje!