Zuzana Čaputová má obrovský cit pro módu, a přestože jsou roušky stále kontroverzní téma, právě dokonalým sladěním outfitu s rouškou v době pandemie se zapsala do mysli všech módních fanoušků. Dodnes jsme ji nikdy neviděli v oblečení, které by nelichotilo její postavě. Je vždy vkusná, elegantní a nepřehlédnutelná. Ne nadarmo ji odborníci srovnávají se slavnou (a mladší) Kate Middleton!

Propracovaná elegance

Základ šatníku Zuzany Čaputové tvoří nestárnoucí klasika, kterou ovšem téměř vždy ozvláštní nějaký šmrncovní detail. Sedmačtyřicetiletou političku nejčastěji obléká slovenský módní návrhář Boris Hanečka. Nepohrdne ale ani šaty značky Kuzmi, za kterými stojí slovenská designérka Jana Kuzmová. Je nad slunce jasné, že Slovákům nezávidíme tuto elegantní a distingovanou dámu jen my v Čechách, ale že je ozdobou každé recepce a politického setkání i ve světě.

Symbol Dunaje

Zuzana Čaputová o sobě jako módní ikoně dala vědět už při předloňské inauguraci, na níž oblékla světle modré šaty, doplněné pro případ špatného počasí stejně barevným kabátkem podšitým tmavě modrým hedvábím. Pouzdrové šaty by možná byly samy o sobě vcelku nudné, ale zajímavě řešený dekolt jim dodal potřebný šmrnc. „Zvolili jsme světle modrou barvu až baby blue. Modrá paní prezidentce nejen sluší, ale má i symbolickou hodnotu. Ten oděv má příběh. Stuha, která se táhne po lodičkovém výstřihu a jakoby se vlévá do rukávu, symbolizuje Dunaj,“ prozradil návrhář Boris Hanečka pro TV Pravda.

Nevinnost

V bílých šatech minimalistického střihu zazářila po boku Andrzeje Dudy. Všimněte si nenápadného řasení a prošití ve spodní části, které opticky dokonale kopíruje linie. Decentní véčkový výstřih umocňuje elegantní styl.

Oblíbená zelená

Při příležitosti jmenování čtyř nových velvyslanců na Slovensku oblékla jednoduché černé pouzdrové šaty a k nim zvolila velmi atypické, projmuté sáčko v její oblíbené zelené barvě. Ta blondýnkám typu Zuzany Čaputové velmi sluší. Zajímavý detail na pravém rameni podél lemu saka je pro modely slovenské prezidentky typický.

Za kulturou v červené

Zuzana Čaputová si se svým partnerem Jurajem Rizmanem nenechala ujít premiéru filmu Známí neznámí a vyrazila do multifunkčního centra Bory Mall v rudých šatech s tříčtvrtečními rukávy. Ty mají nenápadné efektivní ramenní vycpávky a siluetu přesýpacích hodin dotahují záševky v ramenním švu i decentně naznačený pásek.

Malé černé

V březnu se slovenská prezidentka vyjádřila k aktuální politické situaci a pro tuto příležitost oblékla vskutku dokonalý model. Protentokrát se odklonila od svých oblíbených sytých barev a sáhla po černé klasice, která však v jejím podání není vůbec nudná. Shora nabírané rukávy stažené do vysoké manžety kopírující předloktí a dokonale padnoucí pouzdrový střih vykouzlil postavu snů.