Barboru Bočkovou asi znáte, pokud máte rádi Příběhy 1. oddělení, kde ztvárnila kriminalistku Čulíkovou. Jak se gymnastka a fyzioterapeutka stala herečkou úspěšnou v divadle, filmu i TV? "V hraní je přede mnou stále co objevovat a co se učit, a pokud ucítím, že ze mě entuziasmus vyprchal nebo narazím na mnou nepřekonatelné limity, stáhnu se do ústraní a budu přehodnocovat. Ale těším se, až přijde miminko. Až postavíme baráček, alespoň tak, abychom tam mohli bydlet," prozradila v rozhovoru.

Do chladnějšího počasí to chce trochu jinou kosmetickou péči. Lucie Fendrychová poradí, co potřebujete, abyste měli tvář jako v peřince, i když je venku slota.


Krajky Milči Eremiášové mají kouzelnou moc. Umí létat jako racci nad mořskou hladinou. Hrát na hudební nástroje i tančit. Stejně tak jako se proměnit v barokní nebo gotickou sochu. A navíc vyprávět o zálibách a láskách krajkářky, která je stvořila. "Každá krajka je jako vaše dítě. K nejoblíbenějším ale určitě patří cyklus deseti krajek v dřevěném rámu „Po zarostlém chodníčku“ na motivy Leoše Janáčka. Ty rámy vznikly z jednoho buku, který mi pomohl sehnat můj kamarád z Turnova. Cyklus jsem darovala oddělení dějin hudby Moravského zemského muzea v Brně. A ti ho před lety vystavili v domečku vedle muzea, kde kdysi Janáček bydlel."


V kulinářské rubrice najdete dávku receptů na osvěžení rodinného repertoáru. Zkuste třeba husarské koláčky, nebo linecká kolečka se sněhovou čepičkou?

Pro předplatné časopisu Vlasta rozklikněte a načtěte QR kód.