"Změnila jsem se až po Davídkově smrti. Už dřív – a to jsme nevěděli, že umře tak brzy – mi říkal, že je tu proto, aby mi něco vysvětlil a já to pochopila. Myslím, že jsem pochopila všechno, ale bohužel až po jeho smrti."

Snad každá žena v naší zemi má zkušenost s otázkou náušnic. Některé řeší jen své ušní dírky, některé náušnice dcer a vnuček. A přitom netušíme, že tento zvyk se dřív týkal i chlapců. V dnešní době ale čím dál častěji vídáme děvčátka bez náušniček. Navzdory tomu, že si pak kolemjdoucí mohou dceru splést s chlapcem a že je prarodičům líto, že nemohou zakoupit vnučkám nové náušnice nebo jim věnovat rodinné dědictví, mnoho rodičů se tomuto zvyku rozhodlo vyhnout. Co je k tomu vede?

Ve věku 96 let zemřela minulý týden na hradě Balmoral nejdéle vládnoucí panovnice Velké Británie. Odešla pokojně ve čtvrtek 8. září 2022. Dnes už ve světě jen málokdo pamatuje na britském trůnu někoho jiného než ji. Vládla dlouhých 70 let.


Rozmazlujte svou pleť a dopřejte jí sérum, víme, jak ho vybrat. Už nebudete tápat!


Má-li člověk správný motor, dokáže ledacos. Pokud věci odkládáte, nedokážete se k úkolům přinutit, nedaří se vám rozvrhnout si práci, věřte, že i motivaci se lze naučit. „Musíte ale chtít,“ říká lektorka a mentorka Olga Medlíková.

Koláče, saláty, přílohy – to všechno se dát uvařit z cukety. Už jste zkoušeli pizzu z cuketového těsta?

Pro zájem o předplatné rozklikněte a načtěte QR kód