"Stala se ze mě spokojená máma, ale pořád jsem přemýšlela nad tím, jak do svého života zahrnout i pohyb. Nezapomeňte, že tanečníci jsou zvyklí pořád makat. Potřebují zátěž a neumí se nudit. A tak jsem se rozhodla, že se vrhnu na studium – vybrala jsem si obor kondiční specialista s tím, že budu vyučovat jógu. Příjemné jsem spojila s užitečným," líčí v rozhovoru.

Přežila jsem tři pokusy o sebevraždu, vymlácenou čelist, pálení zapalovačem i voskem, zlámané prsty, ruce i nohy, několik otřesů mozku a rozsáhlá poranění v intimních oblastech... Tíživý příběh týrané třicetileté ženy zveřejnila iniciativa Pod svícnem. Čerstvě založená organizace, chce prosadit jednotný zákon o domácím násilí. To se totiž může týkat všech: žen, mužů, seniorů i dětí. "Snažíme se prosadit legislativní změny. Víte, často se setkáváme s tím, že jsou oběti pranýřované, že neodešly nebo že to nenahlásily dřív, ale když se potom podíváte blíž, mnohdy vidíte, že se to snažily řešit například s rodinou a často slýchaly: „Ale prosím tě, všude je něco, buď ráda, že tě nepodvádí,“ říká jedna ze zakladatelek organizace Michaela Studená.

Co je pravdy na tom, že protiklady se přitahují. A platí to také pro manželství? "Velké rozdíly a odlišnost mezi partnery přinášejí mnohem větší nároky na komunikaci, vysvětlování a argumentaci. Je to velká výzva a neustálé hledání rovnováhy," tvrdí psycholožka Jana Řehulková.

Co byste měly dopřát pleti, než ji uložíte ke spánku.

Došly vám nápady na svačiny, které neskončí v koši? Vymysleli jsme takové, po kterých se jen zapráší.

Pokud si chcete časopis Vlasta předplatit, rozklikněte a načtěte QR kód.