"Já se vždycky pro něco nadchla, co mě bavilo, ale pak mě to přestalo po nějaké době bavit. A znova jsem se potřebovala pro něco nadchnout. Postupně jsem se ale díky tomu dopracovala k herectví, které považuji za svůj životní „match“."


Letošní Vánoce budou možná chudší než ty předchozí. Možná ale budou naopak mnohem bohatší: kvůli krizi máme možnost si je užít jinak. Nenakoupit záplavu věcí, ale skutečně přemýšlet, co a proč chceme a přejeme si. A koho nákupem dárku podpoříme. Zda své omezené peníze utratíme v řetězcích, nebo jimi zaplatíme českým tvůrcům.


Martina Kulhánková u nás šíří osvětu o hraniční poruše osobnosti – psychické nemoci, kterou trpěla její mladší dcera. Aneta si vzala život ve svých dvaceti. I její příběh najdete v knize Život na houpačce, která letos Martině vyšla.

Už desítky let je Jiří Stivín jeden z našich nejvýraznějších jazzmanů, je multiinstrumentalist a mistr improvizace. „Musíte vypnout mozek a je třeba být trochu osobnost a vymykat se,“ popisuje umění improvizace Jiří Stivín, který na nástroj zásadně necvičí, ale hraje si. „Znáte to, kdo cvičí, nástroj si ničí,“ říká s humorem sobě vlastním muzikant, jenž právě slaví osmdesáté narozeniny.


Kosmetické překvapení se pod stromečkem nikdy neztratí. Výbava pro maminky a pro dcery se kapánek odlišuje. Pořiďte si pod stromeček něco nového pro sebe a nezapomeňte ani na maminku (nebo na svou holčičku).


Kalhotový kostým je módní evergreen, který zatím žádný vítr neodvál do věčných lovišť. Máte ho ve své skříni taky?

Něco dobrého na zub vždycky potěší! Proto jsme pro vás vybrali recepty na vánoční dárky, kterými oblažíte chuťové pohárky svých blízkých. Jedlé dárky nezřídka bývají těmi, o kterých se mluví jako o nejlepších, které jsme v životě dostali.