"Táta s mamkou nás vedli k tomu, vždy se postavit za slabší. Vybavuju si, jak jsme byli společně v zoo, bylo mi kolem šesti. V otevřené voliéře jsme viděli čápa, jak se chystá sežrat káčátko. Velká kachna byla úplně zoufalá. A táta tam naběhl a čápa zpacifikoval! Však my si taky se ségrou často koledujeme. Obě se pouštíme do cizích konfliktů, třeba když je v tramvaji někdo na někoho zlý. Pro mě je mnohem jednodušší zastat se někoho jiného než sama sebe," říká v rozhovoru.

Írán zasáhla smrt dívky, která měla „nevhodně“ nasazený šátek. Tamní ženy vyšly do ulic, strhávají a pálí své závoje a volají po změnách v zemi, kterou už více než čtyři dekády ovládají islámští duchovní. Čím dál častěji se k nim přidávají i školou povinné děti, studenti středních a vysokých škol. "Společenství íránských žen je rozmanité. Vidět je to především na mladé generaci žen mezi 16 až 26 lety, které, i když mnohdy pocházejí z nábožensky silně založených rodin, přemýšlejí jiným způsobem", vysvětluje v rozhovoru íránská novinářka Hannah Kaviani z perskojazyčného rádia Farda, vysílajícího z Prahy.


Změnila se sezona, což je parádní argument pro výběr nového voňavého společníka. Klidně přidejte na intenzitě složek, chladnější dny to unesou.

Hillary Clinton slaví 75. narozeniny. Americká politička, jež stála jen krůček od zvolení první prezidentkou Spojených států, někdejší republikánka, která v roli první dámy USA musela zvládnout nevěru svého manžela-prezidenta i celoživotní srovnávání, kdo z páru aktivních politiků je ten „bystřejší“.


Je zatím jedinou ženou na světě, která během jedné sezony prošla sama tři nejdelší a nejslavnější americké stezky. Strávila na nich kolem 250 dní, ušla celkem 12 900 kilometrů, a to výhradně v sukni. Američanka Heather Anderson je držitelka prestižního ocenění National Geographic – Dobrodružka roku 2019. S dlouhými přechody začala jako průkopnice před dvaceti lety.


Jedete takzvaně na autopilota? Věda říká, že na nové situace reagujeme automaticky dokonce z 95 procent. Pak ale máme jen omezenou šanci ovlivnit svůj život i budoucnost. I autopilot v hlavě ale jde vypnout, když víte, jak na to!


Dýňový salát, polévka, rizoto, efektní profiterolky s dýňovým krémem, hovězí s dýní nebo dýňový chlebíček s překvapením uvnitř... Oranžový podzimní poklad nás umí potěšit i pobavit.

Pro předplatné časopisu rozklikněte a načtěte QR kód.