1. SEAN PENN (62 let)

Drsňák od pohledu, špatnej kluk povahou. Vyzkoušel vše, alkohol, drogy, holky, přesně to, co byste od něj čekali. Až v poslední době přibrzdil. Rozvod s herečkou Leilou, o 30 let mladší, ho neminul, ačkoliv veřejně přiznává, že ji stále miluje. Angažuje se v charitách a rozjel se i na Ukrajinu natáčet dokument.

2. VINCENT CASSEL (55 let)

Specialista na drsňáky a záporáky. S herečkou Monicou Bellucci tvořili nádherný manželský pár, ale rozešli se. Po rozvodu se zamiloval, byla pohádková svatba a má mimino se ženou o 30 let mladší. Prostě francouzský šarm nepodléhá věku.

3. STEVE BUSCEMI (64 let)

Neřeší, jak vypadá, a hraje naplno. Za chvíli nevidíte vykulené oči, křivé zuby a parádní kouty. Inu, slavní režiséři, třeba Woody Allen nebo Quentin Tarantino neobsazují jenom krasavce. Steve se na plátně většinou moc neohřeje, ale jeho výkon si užijete. Prožil 31 let věrně po boku své ženy, režisérky Jo Andres, zemřela náhle před třemi lety.

4. JEAN RENO (74 let)

Tři manželství a čtyři děti svědčí o tom, že drsné kouzlo francouzského herce funguje. Má slabost pro modelky. Má španělské kořeny, civilní jméno Juan Moreno y Herrera-Jiménez změnil kvůli kariéře. Hromotluk dostává nezapomenutelné role, už mu nikdo neodpáře „čističe“ Leona nebo rytíře v komedii Návštěvníci.

5. MICK JAGGER (79 let)

Poznávací znamení – pusa od ucha k uchu. Kdyby chtěl někdo napsat trhák o životě rockové hvězdy, stačilo by opsat jeho životopis. Setkání na nádraží s přítelem z dětství odstartuje založení kapely, která se brzy dostane na vrchol. Sebevražda kytaristy, problémy v kapele, odchody, návraty, milenky, manželky, nemanželské dítě… Prostě Mick.

6. NICOLAS CAGE (58 let)

V jeho obličeji je vše o něco větší, než aby se dalo říkat, že je to pěkné. Oči lehce vypoulené, obočí huňaté, čelo vysoké. Také jeho herectví není tuctové. Asi proto se říká, že má fanynky, které ho bezvýhrad zbožňují, a v protikladu antifanoušky a kolegy, kteří mu spílají. Vyniká prý v improvizaci. Umí se zamilovat do slavné herečky i číšnice.

7. MADS MIKKELSEN (56 let)

Doma v Dánsku je hvězdou první velikosti. Kdyby zůstal u gymnastiky a tance, kterým se původně věnoval, asi by jeho záře dál nedosvítila. Jenže v roce 1996 kývl na roli dealera drog a pak už to frčelo. Reputaci si napravil tím, že hrál policistu v nekonečném TV seriálu, ale role zlounů mu jdou víc. Od roku 1987 je zadaný, od roku 1997 ženatý, stále s jednou ženou. Mají dvě děti.

8. BENEDICT CUMBERBATCH (46 let)

Je k sežrání skromný a říká: „Nechápu, jak se můžu někomu líbit, vždyť mám obličej jako kůň!“ Ale má šarm v roli přemýšlivého Sherlocka Holmese, stejně tak když přitvrdí v komiksové sérii a vklouzne do pláště Doctora Strange. Mimochodem Beny již několik let spolupracuje na charitativním projektu s čerstvě jmenovaným králem Karlem III.

9. JOAQUIN PHOENIX (47 let)

Jizva na rtu mu dodává na mužnosti, i když nepochází ze žádné drsné rvačky, ale zůstala mu po operaci rozštěpu patra, se kterým se narodil. Osud mu nadělil I další těžkou zkoušku, když před jeho očima zemřel mladší bratr River na předávkování. Stalo se to před nočním klubem. Alespoň trochu mu to vynahrazuje herecký talent.

10. ADRIEN BRODY (49 let)

Moje babička by řekla, že by frňákem vyšťoural psa z boudy. Kdo viděl snímek Pianista, za který mu na krbové římse přistál Oscar i Cézar, poznal jeho super talent. Na začátku se nadechnete a vydechnete na konci. Adrien měří metr pětaosmdesát a umí se oblékat, dokonce dělal modela oblekové značce. Podlehly mu například Sharon Stone a Keira Kneightly. V nejnovějším filmu bude mít plnovous.

ZDROJ: časopis Vlasta

Související články