Než namalujete linky, připravte svůj obličej: zamaskujte viditelná zarudnutí, tmavé kruhy pod očima a skvrny. Liner (stejně jako oční stíny) nejlépe drží na podkladové bázi. Lze použít primer, krémové oční stíny v odstínu, který splyne s tónem vaší pleti nebo pudr. Také musíte pochopit strukturu svého očního víčka, na tom závisí umístění, tloušťka a délka linek. Podle typu vašeho očního víčka je pro dosažení co nejatraktivnějšího výsledku můžete měnit.

Typy linek

Klasické linky. Líčení s linkami nikdy nevyjde z módy, pokud jsou malé a vytvořené černým linerem. Klasickým tvarem linky se myslí čára podél linií růstu řas, která pokračuje za okraji řas a lehce nahoru. Tato varianta nicméně není vhodná pro každou ženu. Pokud máte drobné vrásky v koutcích očí, bude pro vás velmi těžké nakreslit rovnou linku. V takových případech dejte přednost tužce na oči. Veškerý sortiment pro obě varianty pak najdete na webových stránkách Makeup. cz, stačí kliknout sem https://makeup.cz/categorys/23451/

Silné linky. Vypadají odvážně a stylově. Nejlépe se kombinují s vzhledem ve stylu grunge, punk a rock. Pro každodenní nošení nejsou silné oční linky nejvhodnější, protože přitahují zvýšenou pozornost. Ale pokud nahradíte černou barvu oční linky modrou, fialovou, žlutou, nebo zelenou, vaše líčení ihned získá letní náladu. Navíc jde t nejlepší variantu pro ty, které mají převislé víčko.

Barevné linky. Minulý rok vizážisté navrhli kreslit barevné linky pomocí linerů. V této sezoně je tato technika stále aktuální, ale nyní můžete zkusit namalovat barevné linky pomocí očních stínů a poté je zdůraznit tenkou černou čarou.

Linky na dolním víčku. Malování linek podél dolní linie řas je dnes velmi populární. Takové líčení je velmi vhodné pro focení nebo tematickou party. Většinou se používají barevné linery a tužky.

Grafické linky. Tato varianta linky zdůrazňuje vaše oči, vizuálně je zvětšuje a prodlužuje. Pokud své líčení doplníte takovým linkami, pak nemusíte přidávat další akcenty: stačí aplikovat objemovou řasenku a rtěnku v nude odstínu.