Mohou vrásky a různé rýhy v obličeji skutečně něco vypovídat o štěstí, nebo nás dokonce ke štěstí nasměrovat? Dadhichi Toth říká, že tvář odhaluje cenné informace o naší povaze a osudu. Vrásky a rýhy na obličeji, podobně jako čáry na ruce, mohou vyprávět příběh o našem životě. Věří také tomu, že různé linie tváře odhalí osobnost a určí celkový přístup k životu.

Metoda, podle níž se určuje charakter z rysů čela, je založená na kombinaci astrologie a pozorování mnoha stovek obličejů. Přišel s ní astrolog a lékař Cardano v 16. století, který tvrdil, že vrásky odhalí i to, jestli je někdo darebák nebo má naopak šlechetné srdce. K pojmenování vodorovných rýh na čele použil názvy planet, například Merkur, Venuše, Slunce, Mars a Jupiter. Ve skutečnosti máme každý ale jen dvě nebo tři linie na čele. K tomu přidejte vrásky kolem očí a úst a můžete se pustit do diagnostiky své osobnosti.

Co o vás prozradí konkrétní vrásky?

Linie Slunce: Tuhle čáru najdete uprostřed čela. Znamená prý silnou osobnost, inteligenci a dlouhověkost. Pokud je tahle čára vidět nejvíce, znamená to, že vaše vitalita je silná. Pokud není až tak výrazná nebo je nepřerušovaná, jste předurčeni k úspěchu. „Silná linie znamená, že vaše ambice jsou pozoruhodné,“ říká Dadhichi.

Linie Marsu: Hranici téhle vrásky najdete bezprostředně nad linií Slunce. Značí energii a sílu. Pokud ji máte, pohání vás velká energie, odvaha a ambice. Ve výsledku můžete být náchylní k ohnivým vztahům, zvláště když je čára přerušená.

Linie Jupiteru: Jupiterova linie je výše nad čelem, těsně nad Marsem. Dadhichi uvádí, že tahle linie představuje vysokou úroveň integrity, moudrosti a duchovnosti. Máte-li ji výraznou, můžete v životě získat spoustu peněz. „Mít tuhle čáru je štěstí,“ říká doslova.

Linie Venuše: Tahle čára se nachází pod centrální sluneční linií vašeho čela. Symbolizuje společenskost, lásku a romantiku. „Venuše představuje krásu a lásku. Je nesmírné štěstí vlastnit právě tuhle rýhu. Přináší do vašeho života velké štěstí, zvláště v lásce,“ říká odborník. Pokud Venušinu linii protínájí další linie, můžete být navíc bohatí a slavní.

Linie Merkuru: Tahle linie se nachází těsně pod Venušinou linií, naznačuje velkou inteligenci, komunikační a sociální dovednosti, zvláště pokud je výrazná. Merkur je planeta komunikace a nápadů, takže je jasné, že i lidé s toutou linií budou mít pozoruhodné komunikační schopnosti. Pokud je ale linie rozdělená na tři části, může to znamenat, že jste nejen výřeční, ale taky máte skvělý smysl pro humor.

Vrásky kolem očí: Oční linie se nacházejí kolem vašich očí a mohou naznačovat štěstí i stres. Dadhichi tvrdí, že měkké a méně výrazné linie kolem očí naznačují radostný život, ale pokud jsou příliš hluboké, mohly by svědčit o napětí a obtížném rozhodování.

Vrásky kolem úst: Takzvané vrásky života nebo vrásky smíchu jsou linie, které se objevují kolem vnějších koutků rtů. Značí energii, životaschopnost, sílu. „Můžou hodně prozradit o vašem zdraví, životní síle a dlouhověkosti,“ říká Dadhichi. Vysvětluje také, že dlouhé a rovnoměrně formované linie života přinášejí štěstí a dlouhověkost. „Pokud jsou dlouhé a sahají až k bradě, naznačují štěstí. Pokud směřují vzhůru, budete mít aktivní život i ve stáří,“ dodává.