Pomocník v kuchyni

Pokud jste zapomněli na oběd a připálil se v hrnci, nezoufejte. S odolnými připáleninami si poradí cola a její bublinky. Stačí, když necháte neředěný nápoj chvíli působit a připáleniny odstraníte bez problémů.

Do WC

Vyčistěte s ní i toaletní mísu. Stačí, když plechovku nápoje vylejete aspoň na hodinu do odpadu, pošťoucháte štětkou a máte to. Vodní kámen a nepěkné nánosy nemají šanci.

Pračka bez odéru

Plechovka tohoto bublinkového nápoje by měla pomoci i vaší ne příliš vonící pračce. Vylijte colu přímo do bubnu a prázdnou pračku zapněte na běžný prací program. Zápach zmizí a prádlo bude opět krásně vonět.

Šperky jako nové

Přestal se váš oblíbený řetízek lesknout? Ponořte ho na půl hodiny do nápoje a opláchněte čistou vodou. Stejnou službu udělá sběratelům mincí – zbaví vzácnou sbírku nánosu času.

Na benzince

Opět vám nepříjemně zapáchají ruce po benzinu z posledního tankování nebo jste si benzinem pokapali šaty? S nepříjemným zápachem po pohonných látkách si poradí cola.

Hmyz pryč!

Tento nápoj zaručeně odežene hmyzí škůdce z vaší zahrádky a šváby z kuchyně. Stačí, když ho použijete místo insekticidu.

Zmírní svědění

Pokud vás poštípal komár či vosa a pupínek nepříjemně svědí a pálí, sáhněte po kole. Stačí pár kapek a po chvíli nepříjemný pocit po štípnutí ustoupí.

I vaše vlasy colu ocení

I vaše vlasy colu ocení

  1. Nevlní se? 
    Jste přirozeně kudrnatá, ale vlasy nedrží tvar: Pomůže, když je „vymácháte“ v cole. Přirozené vlny by se měly tvořit takřka samy.
  2. Ztratily barvu?
    Pokud vaše tmavé vlasy ztrácejí barvu, mezi dvěma návštěvami kadeřnice si je umyjte v cole a barva se na čas rozzáří.
  3. Slepily se žvýkačkou?
    Postižený pramen namočte do nápoje. Díky jeho působení odpadne takřka sama.

ZDROJ: časopis Vlasta

Související články