MNOŽSTVÍ:

pro 6-8 osob

ČAS

65 minut

NÁROČNOST

snadné

SUROVINY NA CUPERNÍK: 

500 g polohrubé mouky

240 g nahrubo nastrouhané cukety

220 g krupicového cukru

2,2 dl vlažného mléka

2 dl oleje* 2 velká vejce

100 g zavařeniny z černého rybízu

1 sáček vanilinového cukru

1 sáček kypřicího prášku do perníku

2 lžíce kakaa

 3 lžičky perníkového koření

nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

moučkový cukr na poprášení

Čtěte také

Vychutnejte si dokonalou kombinaci chutí

Čtěte také

Švestkový crumble: Snadný dezert kombinuje teplé ovoce a drobenku

Postup: Cuketový perník

V míse vyšleháme vejce za postupného přisypávání krupicového a vanilinového cukru. Vešleháme do něj citronovou kůru a olej, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem, vymačkanou cuketu a perníkové koření a za přilévání vlažného mléka umícháme hladké těsto. Nalijeme ho do vymazané a vysypané formy a pečeme 45-50 minut při 170 °C. Upečený perník necháme chvíli chladnout ve formě, pak ho vyklopíme na mřížku a po úplném vychladnutí ho podélně rozkrojíme, potřeme zavařeninou a opět spojíme. Před podáváním perník poprášíme cukrem a nakrájíme na plátky. Případně ho můžete ještě před tím polít čokoládou a ozdobit ořechy a třeba kokosem.

Čtěte také

Jablkové knedlíky trochu netradičně

Čtěte také

Sladké jablkové knedlíky: Zkuste netradiční recept. Je snadný a efektní