Kakaové těsto

Suroviny:

  • 250 g polohrubé mouky 
  • 150 g tuku na pečení 
  • 80 g moučkového cukru
  • 20 g kakaa 
  • 1 žloutek
  • špetka skořice 
  • špetka mletého hřebíčku

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které na pomoučeném válu rozválíme na placku, vykrojíme z ní požadované tvary a upečeme je při 150-180 °C (těsto je upečené, když na plechu s papírem na pečení klouže).

Čtěte také

Česká klasika je vlastně ruská klasika

Čtěte také

Bramborový salát slaví 100 let. Pochází z Ruska, u nás ho proslavila Sandtnerová

Půlměsíčky s mandlemi

Suroviny:

  • Kakaové těsto 
  • čokoládová poleva
  • celé a sekané mandle

Krém:

  • 150 g másla 
  • 50 g moučkového cukru 
  • 50 g drcených piškotů 
  • 50 g strouhaných mandlí
  • 1 lžíce rumu

Postup:

Piškotové drobečky zvlhčíme rumem, smícháme s mandlemi a přidáme změklé máslo utřené s cukrem. Z těsta upečeme půlměsíčky, slepíme je po dvou tenkou vrstvou krému a ozdobíme čokoládovou polevou a celými nebo sekanými mandlemi.

Čtěte také

Vosí hnízda? Láska?

Čtěte také

Nejlepší vánoční cukroví! Dáte přednost marokánkám či vosím hnízdům?