K cukroví z kakaového těsta přidejte krém s trochou rumu a strouhanými mandlemi

Anna Kučerová | 22. 12. 2021

Kakaové těsto patří mezi ty nejoblíbenější. Přidejte k němu krém s trochou rumu a budete mít dokonalé cukroví, které si všichni oblíbí. 

Kakaové těsto

Suroviny:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g tuku na pečení
  • 80 g moučkového cukru
  • 20 g kakaa
  • 1 žloutek
  • špetka skořice
  • špetka mletého hřebíčku

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které na pomoučeném válu rozválíme na placku, vykrojíme z ní požadované tvary a upečeme je při 150-180 °C (těsto je upečené, když na plechu s papírem na pečení klouže).

Bramborový salát slaví 100 let. Pochází z Ruska, u nás ho proslavila Sandtnerová
Recepty

Bramborový salát slaví 100 let. Pochází z Ruska, u nás ho proslavila Sandtnerová

Půlměsíčky s mandlemi

Suroviny:

  • Kakaové těsto
  • čokoládová poleva
  • celé a sekané mandle

Krém:

  • 150 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g drcených piškotů
  • 50 g strouhaných mandlí
  • 1 lžíce rumu

Postup:

Piškotové drobečky zvlhčíme rumem, smícháme s mandlemi a přidáme změklé máslo utřené s cukrem. Z těsta upečeme půlměsíčky, slepíme je po dvou tenkou vrstvou krému a ozdobíme čokoládovou polevou a celými nebo sekanými mandlemi.

Nejlepší vánoční cukroví! Dáte přednost marokánkám či vosím hnízdům?
Recepty

Nejlepší vánoční cukroví! Dáte přednost marokánkám či vosím hnízdům?

Tagy cukr Mandle máslo mouka Piškot rum skořice těsto žloutek