Těsto na vanilkové rohlíčky

Suroviny:

  • 300 g hladké mouky 
  • 200 g másla 
  • 100 g mletých oříšků 
  • 30 g moučkového cukru 
  • 2 sáčky vanilinového cukru 
  • 3 lžíce mléka
  • moučkový cukr na obalení

Postup:

Do sypkých přísad přidáme nasekaný tuk a mléko a zpracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Z kousků těsta vytvarujeme rohlíčky a upečeme je při 180 °C. Horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru.

Čtěte také

Skořicové cukroví

Čtěte také

Cukroví z třeného těsta: Skořicové úsměvy, mandlová kolečka či bábovičky

Zamilovaná srdíčka

Suroviny:

  • Těsto na vanilkové rohlíčky
  • rybízová zavařenina na slepení 
  • bílková poleva obarvená červenou potravinářskou barvou

Postup:

Z rozváleného těsta vykrájíme malá srdíčka, upečeme je, slepíme po dvou zavařeninou a potřeme je červenou polevou.

Čtěte také

Máte rádi čokoládové cukroví?

Čtěte také

Čokoládové trubičky z lineckého těsta s čokoládovou náplní

Vanilkové kroužky

Suroviny:

  • Těsto na vanilkové rohlíčky 
  • moučkový cukr na obalení

Postup:

Z těsta vytvarujeme malé kroužky, upečeme je a ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru. Kroužky jsou praktičtější než rohlíčky, protože se tak snadno nelámou.

Čtěte také

Jaké je vaše nejoblíbenější cukroví

Čtěte také

Jaké je nejlepší vánoční cukroví? Mnoho lidí nedá dopustit na pracny! Jak na ně?

Veselé rohlíčky

Suroviny:

  • Těsto na vanilkové rohlíčky
  • citronová poleva 
  • barevné cukrové zdobení

Postup:

Z těsta upečeme rohlíčky, po vychladnutí na ně naneseme v pruzích polevu, a než ztuhne, posypeme ji barevným zdobením.

Čtěte také

Co všechno lze upéct z perníkového těsta?

Čtěte také

Cukroví z těsta na perníčky? Slepte ho povidly, přidejte ořechy či sušené ovoce

Hříbky z lesa

Suroviny:

  • Těsto na vanilkové rohlíčky
  • zavařenina (jahodová, rybízová, malinová...) na slepení
  • čokoládová poleva

Postup:

Z rozváleného těsta vykrájíme malé a větší hříbečky (menších jen polovinu) a každou velikost zvlášť upečeme na plechu s papírem na pečení. Po vychladnutí slepíme větší hříbečky po dvou zavařeninou a kloboučky jim potřeme (stejně jako menším hříbečkům) čokoládovou polevou. Když poleva ztuhne, přilepíme menší hříbečky kapkou polevy na velké hříbečky a necháme zaschnout.

Čtěte také

S perníčky je třeba začít včas

Čtěte také

Vánoční pečení: Recepty na voňavé perníčky, plněné perníkové koule či sušenky