Mezi hollywoodskými kráskami všech věkových kategorií i influencerkami, které určují světové módní trendy, je zdánlivě obyčejný culík aktuálně jedním z nejoblíbenějších účesů vůbec.

Možná si říkáte, že na culíku nemůže být rozhodně nic objevného. Vezmete gumičku, párkrát máchnete rukou a je hotovo. Tolikrát už vás zachránil, když jste si nestihla umýt vlasy nebo jste vyrazila do fitka, na brusle či na procházku a potřebovala jste, aby vlasy nepřekážely, takže vás rozhodně nemá co překvapit.

Jenže! Aby culík opravdu vypadal jako ten, co nosí světové stars, je třeba dodržovat jasný postup a vzít si k ruce kromě hřebenu a gumičky i další „parťáky“, bez kterých zkrátka tenhle dokonalý look nikdy nevykouzlíte. Tak pojďme na to!


Vsaďte na přípravu


Než se vrhnete do samotného česání culíku, připravte si k ruce tužidlo, také gel nebo vosk (záleží, co vám více vyhovuje), osvědčený lak na vlasy, žehličku pro závěrečný styling a pochopitelně výše zmiňovaný hřeben a pevnou gumičku.


Česání je základ


Pamatujte, že nikdy nevytvoříte bezchybný culík (ani jakýkoliv jiný uhlazený účes), když předtím vlasy důkladně nepročešete. Ideální je k tomu plochý kartáč, kterým snadno v předklonu pročešte vlasy téměř od kořínků až po konečky. Následně do nich naneste tužidlo, aby získaly kýženou strukturu, a znovu je velmi důkladně pročešte kartáčem.


Jde se na to


A jde do tuhého! Vlasy pomocí kartáče učešte do culíku. Je jen na vás, jestli ho vytáhnete až vysoko na temeno hlavy nebo ho posadíte o něco níž. Pokud máte dlouhé vlasy, bude vysoko vyčesaný culík vypadat perfektně! Jakmile najdete ideální umístění, pevně vlasy zagumičkujte.


Můj účes stále drží


Aby culík vydržel perfektní celý den, i když venku třeba trochu fouká, je důležité věnovat čas také důkladné fixaci. Nejlépe vám poslouží lak na vlasy, který máte vyzkoušený. Pokud budete experimentovat s novým, naneste ho jen malé množství a chvilku počkejte, jak moc účes zatvrdne. Když se vám bude zdát nedostatečně zpevněný, přidejte ještě jednu vrstvu. Pak přichází na řadu gel nebo vosk, který jste si v prvním kroku připravila. Pomocí prstů naneste tenkou vrstvu přípravku, kterým zkrotíte takzvané „baby hairs“. Účes musí být dokonale uhlazený.


Styling na závěr


Teď už si můžete s culíkem libovolně hrát. Přidat látkovou gumičku, zaplést ho v ledabylý cop nebo třeba navlnit délky pomocí žehličky či kulmy. Ozdobit ho můžete také tenkou čelenkou posetou perličkami nebo blýskavými kamínky, případně různými sponkami, které jsou v poslední době maximálně trendy. Z toho vyplývá, že i obyčejný culík může pokaždé vypadat neobyčejně!


PS: Do česání se vždy pouštějte až ve finálním outfitu, protože i to nejopatrnější převlékání svršku může účes poškodit, a vy budete muset začít znovu.