Polodlouhé vlasy u mužů jsou v kurzu už nějaký ten pátek. Konkrétně od doby, kdy na nás poprvé vyskočil pojem „lumbersexuál“, tedy takzvaný sexy dřevorubec. Takový muž byl specifický tím, že má vousy, delší vlasy, které na první pohled vypadají neupraveně, a pohodlný volnočasový outfit, kterému vévodí kostkovaná košile. Dnes se tento styl více rozvolnil a takový lumbersexuál může mít klidně i oblek, kostěné dioptrické brýle, koženou aktovku a třeba i drdol.


Ano, drdol. Ten už není jen záležitostí ženského světa. Drdoly a culíky řeší čím dál tím více mužů. A to nejen na fotbalových hřištích! Dlouhé vlasy jsou totiž sexy, ale občas dost nepraktické. Známe to. A tak si i muži oblíbili nejrůznější účesy, které jim usnadní život, a navíc jim neuvěřitelně seknou. S takovým účesem pak mohou bez problému vyrazit nejen do fitka, ale klidně i do kanceláře nebo večer do divadla. K ležérním drdolům totiž perfektně pasuje jak tričko se šortkami, tak i společenský oděv.


Jaké pánské culíky a drdoly jsou tedy aktuálně v kurzu?


Ležérní uzel


Aktuálně se nejvíce nosí culík vyčesaný zhruba na střed, stažený do ledabylého uzlu a doplněný upraveným plnovousem. K takovému účesu stačí pánům polodlouhé vlasy a pevná, ale tenká gumička, která se snadno schová.


Samurajský drdol


Velmi moderní je také drdol inspirovaný samurajskými válečníky. K tomu, aby vypadal perfektně, je třeba mít vyholené strany. Vlasy uprostřed pak stačí stáhnout do drdolu vyčesaného opravdu vysoko na temeni hlavy. Čím delší vlasy jsou, tím divočejší je drdol. Ale parádu udělá i mini drdůlek.


Volný culík


Velmi oblíbený je v posledních měsících také obyčejný culík posazený velmi nízko, tedy těsně nad krkem. Není utažený, ale jen lehce zagumičkovaný. Takový typ culíku byl předními kadeřníky pasován na velmi elegantní, který se hodí především pro společenské události.


Tip: Ležérní účes nejlépe vytvoříte jen za pomoci prstů. Hřeben nebude vůbec potřeba. Naopak si ale k ruce připravte stylingové přípravky, jako jsou vosk a fixační sprej. A mějte na paměti, že účesy typu „vstal/a a šel/šla“ jsou právě ty nejtěžší. Tak se pro začátek trochu obrňte trpělivostí.