Proč milujeme dámské mikiny?

Sportovní oblečení buď milujeme nebo naopak nesnášíme, přesto se bez něj neobejdeme. V šatníku by neměly chybět dámské mikiny různého stříhu, které využijete na procházky, při posezení na zahradě, na výletech, ale i při pochůzkách po městě. Ochrání vás před chladem a zároveň si můžete vytvořit zajímavý módní styl. Mikiny lze pořídit tzv. klokanky s kapsou a kapucí, mikiny na zip, oversize mikiny nebo naopak krátké mikiny. Velmi populární jsou modely Tommy Hilfiger, Nike, Adidas či Guess. Obvykle se jedná o sportovní modely, které lze oblékat k džínám, teplákům, k legínám nebo na šaty. Co se týče barev, jsou velmi módní barevné mikiny ve světlých pastelových nebo neonových odstínech a také mikiny se zajímavými vzory a s výraznými logy.

Máte rádi mísení stylů? Mikina bude perfektní základnou pro vytvoření lehkého městského vzhledu. Vyberte si svoji oblíbenou barvu, volný a dlouhý střih, sahající až do stehen a spárujte ji s elegantními doutníky, legínami z voskované kůže nebo látkovými kalhotami. Pokud chcete upoutat pozornost, přidejte velké šperky a doplňky do vlasů. Klidně můžete na hlavu nasadit kšiltovku a doplnit tak svůj zajímavý outfit.

Která mikina je nejlepší volbou?

Nejoblíbenějším střihem je oversize, tedy volnější mikina, která zamaskuje všechny nedokonalosti. Vybavený model často poskytuje více tepla nebo zkuste střih crop top. Toto je nejjednodušší způsob, jak získat mladistvý vzhled a opticky prodloužit nohy. Lze kombinovat s tepláky a sukní. Mnoho mikin má praktickou kapuci a kapsy, některé standardní na bocích, jiné na zip nebo klokaní kapsy na přední straně. Při hledání modelu pro sebe věnujte pozornost materiálu a designu. Většinu mikin tvoří úpletové modely z kombinace bavlny a polyesteru. Zde platí, že čím vyšší gramáž, tím budou teplejší. Vybrané modely mohou být asymetrické, s prodlouženými zády, s jasnými nápisy nebo grafikou. Zvláštní místo zaujímají mikiny na zip - usnadňují úpravu úrovně tepla. Nejrůznější modely najdete na answear.cz.

Mezi naprostou módní klasiku patří bílá mikina. Chcete rychle vyrazit na nákupy, jít se projít nebo třeba trávíte příležitostný večer se svými přáteli? Oblékněte si klasickou bílou mikinu a doplňte ji roztrhanými džíny. Nasaďte si oblíbené tenisky, sportovní obuv nebo se uvolněte a přidejte si centimetry pomocí lodiček. Díky nadměrné mikině se budete cítit pohodlně a útulně, a když se trochu ochladí, nebudete se muset starat o další svrchní oblečení. Bílá mikina je streetwearovou klasikou pro ženy a minimálně jeden kousek v šatníku je nezbytným kouskem.