Intenzivní zkrášlující kúra

2× týdně

Základem hladké a zářící pokožky ve výstřihu je důkladnější očista, která ji zbaví šupinek odumřelé kůže. Platí na ně jemný kartáček nebo pleťový peeling. U obou dodržujte zásadu – nešetřit vodou a netlačit. Pokožka v dekoltu je tenká a snadno zčervená, obrušování musí jen lehce klouzat po povrchu. Nejprve pokožku důkladně navlhčete. Čištění kartáčkem zkombinujte s pěnivým gelem, postupujte směrem vzhůru. Peeling rozprostřete po pokožce v tenké vrstvě a prsty ji krouživým pohybem promasírujte. Opláchněte vlažnou vodou, pokud vydržíte studenou, přidejte ještě jedno opláchnutí, prokrví pokožku a podpoří přirozenou regeneraci.

1× týdně

Den před společenskou akcí pokožku rozmazlete maskou. Bude stačit denní krém, ať už používáte hydratační, nebo výživný. V masku ho proměníte tím, že po nanesení bude vidět – to je důkaz, že jste použila dostatečné množství. Zahalte dekolt a krk až k dolní čelisti. Přilepte na masku potravinovou fólii. Ručník namočte do horké vody, vyždímejte a přiložte. Dvacet minut relaxujte. Saunový efekt podpoří vstřebání účinných látek. Zbytek krému nesmývejte, vmasírujte ho do pokožky nebo odsajte přiložením papírového ubrousku.

1× denně ráno

Po ranní sprše si na krk a dekolt naneste bohatou vrstvu tělového mléka. Péči o tvář protáhněte až k lemu košíčků od podprsenky. Naneste na pokožku sérum a následně denní krém, případně alespoň denní krém. Pokud si chcete udržet krásný dekolt dlouhodobě, vyplatí se pořídit si speciální péči s důmyslně namíchaným koktejtlem látek, které tato část těla vyžaduje.

1× denně večer

K večernímu odličování přidejte čištění krku a dekoltu. Jemná pokožka ocení texturu čisticího mléka, třeba pro citlivou pleť. Nebo s přídavkem pečujících látek pro zralou pokožku. K přirozené obnově pleti, která během spánku probíhá, přidejte závlahu pomocí hydratačních ampulek. Jestli míváte po ránu pokožku ve výstřihu pomačkanou, dopřejte jí večer jemnou masáž přírodními oleji.

Na míru

Spousta žen trpí citlivou pokožkou ve výstřihu, což se projeví tím, že třeba v horku, v zakouřených místnostech nebo při stresu pokožka zrudne. Všechny tyhle faktory při společenských akcích hrozí, proto pokožku už dopředu posilujte pomocí speciálního séra. Vylepší její přirozenou ochranu a obsahuje složky, které samotné červenání zmírňují (patří k nim třeba výtažek z koňského kaštanu, ječmene a kvasnic). Používejte každé ráno pár kapek na krk a dekolt pod denní krém.

Supertriky

K péči přidejte i pár optických triků, které pohled do hlubin vašeho výstřihu ještě vylepší.

1. Sexy působí jemně snědá pokožka, jenže do léta je ještě daleko. Dekolt, krk a ruce si můžete obronzovat opalovacím mlékem. Stupeň opálení budete mít pod kontrolou, když ho smícháte půl na půl s tělovým mlékem a provedete více pokusů obden.

2. Bujnost dekoltu podpoří jemný třpyt. Nakreslete si na pokožku štětcem s třpytivým pudrem hluboké véčko. Nebo investujte do tělového pudru, který kromě svůdného lesku také přitažlivě voní.

3. Do šatů rozhodně patří kvalitní push-up podprsenka. Jako magnet zapůsobí krajkový okraj, decentně vykukující z výstřihu.

Krásný dekolt napořád

Když už jste s vylepšováním dekoltu tak poctivě začala, pokračujte v něm! Vždyť jen pár týdnů po konci společenské sezony přijde jaro, oteplení a roláky konečně vyměníme za trička s výstřihem. Pravidelné používání péče určené pro tuto část těla se postará o problémy, které jí hrozí. Především často bývá hodně suchá, typově třeba úplně jiná než pleť obličeje. Ocení pravidelný přísun hydratačních látek. Také s věkem rychle ztrácí pevnost a pružnost, což ohlídají liftingové – zpevňující složky. V období, kdy dekolt chodí venku „naostro“, se hodí také látky chránící před oxidanty, známými urychlovači stárnutí, a ochranné UV filtry. Spousta kosmetických značek nabízí speciální péči pro krk a dekolt, a tak najdete produkt na míru třeba pleti citlivé nebo pro změnu své peněžence.

Pozor na zlozvyky!

Tušíte, jaké činnosti vás mohou připravit o dokonalý výstřih? Známe je!

Číst vleže

V téhle poloze se pokožka krku a dekoltu příliš napíná. Časem povolí, vytvoří se na ní trvalé záhyby a vrásky a bude to jako s pomačkaným papírem. I kdybyste ho vyžehlila, čáry na něm zůstanou. Čtěte raději vsedě.

Drhnout

Pokožka v dekoltu je velmi tenká, jestli používáte mycí houbu, tuhle partii vynechte. Po sprchování pokožku dekoltu nedrhněte, ale jemně ji osušte přikládáním ručníku. Předejdete tím červenání a vysušování pokožky.

Chodit bez

Zemská přitažlivost má obrovskou sílu. Pokud máte košíček podprsenky C a více, doporučuje se nosit podprsenku i doma, kde by to třeba nebylo až tak nutné. Nemusíte se tísnit ve zvedačce, stačí dobře padnoucí sportovní model.