Čas a místo narození o člověku prozradí mnoho. Pojí se k němu nejen jedno ze dvanácti znamení zvěrokruhu, ale také jeden ze čtyř živlů, které definují postoj k životu každého z nás. Kromě energie a temperamentu, poukazuje také na vztah ke sportu, jídlu a rychlost metabolismu. A právě tato znalost je pro hubnutí nezbytná.

VIDEO: Co by měl vědět každý, komu se nedaří zhubnout

Zdroj: Youtube

Znamení zvěrokruhu, elementy a náboj

  • beran, lev, střelec – ohnivý element, mužský náboj
  • blíženci, váhy, vodnář – vzdušný element, mužský náboj

Ohnivá a vzdušná znamení v sobě nesou mužský element a je jim vlastní i mužská postava, tedy postava štíhlejší, atletická a svalnatá.

  • rak, štír, ryby – vodní element, ženský náboj
  • býk, panna, kozoroh – zemský element, ženský náboj

Zemská a vodní znamení jsou oproti tomu spojena s ženským elementem. Náleží k nim i ženská postava, typická vyšším podílem tělesného tuku. Mají tendenci přibírat na váze, navíc nezřídka zrcadlí i sklony k zavodnění organismu.

Ohnivá znamení zvěrokruhu

Beran, lev a střelec. Stejně jako oheň samotný jsou tato znamení plná energie, temperamentu a elánu. Nechybí jim síla, a to fyzická, duševní i emocionální. Díky mužskému elementu se vyznačují zpravidla svalnatou až atletickou postavou, která má aktivní metabolismus a rychle spaluje kalorie. Berani, lvi a střelci mívají mají také kladný vztah k všemožným sportům, jsou výkonní a soutěživí, což jsou skvělé vlastnosti pro hubnutí. Ovšem pozor! Jsou také požitkáři milující jídlo, kteří se často neradi omezují. Je proto třeba si nastavit reálné cíle a jít si za nimi.

1. Beran a jídelníček

(21.3. - 20.4.)

Beran se do všeho pouští po hlavě. Je aktivní, energický, u sportu jede na výkon a udržet ho na jednom místě je nadlidský úkon. Trpělivost je jeho slabší stránkou, jenže právě ta je u snahy o redukci hmotnosti víc než potřeba.

Lidé narozeni v tomto znamení milují kořeněná jídla, pohlídat by si ale měli příjem soli. Klíč ke štíhlému tělu je dostatek kvalitních bílkovin, které nemusejí být nutně přijímány jen z masa. Zdrojem mohou být i luštěniny nebo zelené potraviny. Zapomínat by berani neměli ani na ovoce a zeleninu v odstínech červené. Inspirací by pro toto ohnivé znamení mohla být mexická kuchyně.

2. Lev a jídelníček

(23.7. - 22.8.)

Lev je majestátní, atraktivní znamení, které nelze přehlédnout. Rádo o sebe pečuje a ještě raději si dopřává. Na přílišné diety ho neužije. Naopak může mít sklony k přejídání.

Pokud si však lev vybere kvalitní potraviny, ladným křivkám to nijak neuškodí. Jídelníček lidí narozených ve znamení lva by měl obsahovat superpotraviny, zdravé alternativy oblíbených pokrmů, naopak zcela vyřadit je vhodné dochucovadla a nezdravé umělé přísady. Ideální pro hubnutí jsou pak žluté plody a indická kuchyně.

3. Střelec a jídelníček

(23.11. - 21.12.)

Střelec je ve výčtu ohnivých znamení tak trochu omylem. Na rozdíl od lva nebo berana, kterým extrémně záleží na vzhledu, a kteří ujíždějí na zdravém životním stylu a vyváženém jídelníčku, je střelec spíše bohém, jenž vyznává svobodu a spontaneitu.

Lidé ve znamení střelce jedí nepravidelně. Stravovací návyky ženou do extrému - buď se přejídají, anebo hladoví a velmi rádi experimentují. Právě zdravý, vyvážený jídelníček konzumovaný po malých porcích v pravidelných intervalech během celého dne je tou správnou cestou k redukci kilogramů. Důležitý je také dostatečný pitný režim. Zdravou svačinkou by pro střelce mohla být hutná ovocná smoothies.

Zdroj: vlasta.cz horoskopy.cz blendea.cz/dieta-podle-horoskopu-1/

Související články