Za branami hotelových komplexů se skrývají egyptské skvosty

Egypt máme spojený s luxusními hotelovými komplexy s levným ubytováním. Turistické destinace jsou na vysoké úrovni a přinášejí potřebné zázemí a nevšední kulinářský zážitek. Někteří turisté zůstávají po celou dobu v hotelovém areálu, ale byla by škoda nepodívat se za jeho brány. Dovolená se má prožít plnými doušky! Poznejte atraktivní místa a vydejte se do oblastí, kde se stírá hranice mezi minulostí a současností.

Gíza s impozantními pyramidami

Většina turistů míří při návštěvě Egypta do Gízy. Kdo by nechtěl vidět na vlastní oči tisíce let staré pyramidy a tajemnou Sfingu? Prohlédněte si Gízu z velbloudího hřbetu a přibližte se k Cheopsově pyramidě s neuvěřitelnou výškou 137,5 metrů. Z vyhlídky na kopci se vám otevře pohled na tři nejznámější pyramidy. I večerní návštěva pyramid ve vás zanechá nezapomenutelný dojem: nevšední světelnou show byste u pyramid rozhodně nečekali.

Káhira – život bez příkras mezi impozantními památkami

Nevynechejte ani hlavní město Egypta a nasajte ruch Káhiry v bazaru Khan al-Khalili s malebnými úzkými uličkami. Na každém kroku pocítíte prolnutí kultur tří kontinentů. Nedivte se, že v jedné ulici narazíte na mešitu a v druhé na kostel. Dovolená v Egyptě nebude úplná, když nezajdete do Egyptského muzea se zlatým Tutanchamonovým pokladem, mumiemi a staroegyptskými exponáty.

Z Marsa Alam nejen do Údolí králů

Šnorchlování si dosyta užijete v letovisku Marsa Alam. Dovolená v Marsa Alam ale nemusí být jen o potápění mezi korály a mořskými živočichy. Vydejte se na výlet do nejstaršího egyptského města Luxor a projděte se Údolím králů. Dobrodružné povahy mohou nasednout na čtyřkolku a zamířit do beduínské vesnice s poklidným koloritem života. V zátoce Abu Dabbab pak můžete obdivovat želvy karety a mořské krávy dugong.

Bezpečně do Egypta s cestovní kanceláří

Do Egypta se můžete vydat na vlastní pěst nebo bezpečně přes cestovní kancelář. Dovolená v Egyptě vám dobije baterky a uspokojí váš mlsný jazýček. Zaplaťte si na místě fakultativní výlety a plavte se po řece Nil, zavítejte do přístavu Alexandrie, navštivte botanickou zahradu v Asuánu a poznejte ostrov Giftun s panenskou pláží. Po celou dobu však buďte obezřetní. Dejte si pozor na své cennosti a do církevních památek vstupujte ve vhodném oblečení. Jen tak si odvezte z Egypta ty nejlepší vzpomínky!