Most!, Čtvrtá hvězda, Grand Prix nebo Trpaslík. To vše jsou seriály z dílny režiséra Jana Prušinovského, které se svého času těšily obrovské popularitě. Předpokládá se proto, že jeho nová osmidílná série Dobré ráno, Brno!, která si utahuje z ranního televizního vysílání, k tomu všemu v Brně, a která se nyní pravidelně objevuje na obrazovkách, bude podobně úspěšná.

Zdroj: Youtube

Seriál nechává diváky nahlédnout do zákulisí televizní show i rodinných životů postav, které chod pořadu obstarávají. A proč zrovna v Brně? Protože vtipů na téma Praha versus Brno, které ale zároveň vede skrytý boj s Ostravou, je víc než dost, a vždycky se jim rádi zasmějeme. I proto režisér naverboval vesměs brněnské herce. Autenticita je základ.

V hlavních rolích...

Jan Kolařík

Jakožto seriálový režisér Mirek Kurš se Kolařík pokouší, i navzdory nepřízni lidského faktoru, techniky i jiných katastrof, vyburcovat rozespalé diváky, získat si jejich přízeň a splnit kvóty sledovanosti. Bohužel je to předem prohraný boj, jelikož pevně v rukou totiž nemá ani svůj vlastní život…

Čtyřiapadesátiletý herec vyrůstal s prarodiči v Drnovicích u Vyškova, později se přestěhoval s matkou a otčímem do Brna, kde navštěvoval Dětské studio Divadla na Provázku. Odtud jeho kroky vedly na brněnskou hereckou konzervatoř. Než odešel na volnou nohu, pět let působil ve stálém angažmá v Divadle Husa na Provázku. Dlouhá léta také moderoval ranní show na rádiu Krokodýl. Z televizní tvorby, na níž se herecky podílel, jsou neznámější seriály Zdivočelá země, Četnické humoresky, Clona, První republika, Specialisté, Rapl, Ochránce, Devadesátky nebo Chlap, z filmů pak Karamazovi, Muži v říji a Hastrman. Jeho hlas však můžeme znát i z dabingu. Je ženatý a má tři děti.

Zuzana Zlatohlávková

Do role moderátorky Radky, která obětavě plní všechna přání a rozkazy režiséra v naději, že si ji oblíbí a obsadí ji tak do filmu, což by pro ni bylo splněným snem, byla obsazena herečka Zuzana Zlatohlávková.

Sedm let hrála závodně tenis, po gymnáziu však její kroky, na místo sportovní školy, vedly na pražskou DAMU. Divadlu se aktivně věnovala už během studií. Byla obsazena do několika rolí v divadelních hrách ve Studiu DISK a v Divadle v Celetné. Později byla stálou členkou Činoherního studia v Ústí nad Labem. Před kamerou se poprvé objevila v roce 2004 v seriálu Redakce v roli po lásce prahnoucí Veroniky. Malou roličku měla i v seriálech Kriminálka Anděl, První krok, Doktor Martin či Specialisté, více prostoru pak dostala v Případech 1. oddělení, Krejzových nebo Ochránci. Co se týče filmové produkce, pamatovat si ji můžeme ze snímků Pánská jízda, Taková normální rodinka, František je děvkař, Muži v naději anebo Teorie tygra.

Zdroj: vlasta.cz csfd.cz Česká televize

Související články