Ametyst

Ametyst byl v minulosti označován jako „sedativum přírody“. Je známý jako jeden z nejúčinnějších léčivých krystalů. Může pomoci při nespavosti, fibromyalgii a stresu. Je to kámen čistoty a má mimořádnou ochrannou sílu. Uzdravuje tělo, mysl i duši. Je vhodné jej nosit na krku. Protože má sedativní účinky, je vhodný pro excentrické osoby, aby je zklidnil.

Křišťál

Křišťál je skvělý při meditaci, protože zvyšuje vaši energetickou frekvenci. Může být použitý k aktivaci energie dalších minerálů a krystalů. Předpokládá se, že pomáhá při depresích, úzkosti a přispívá k celkové pohodě. Je to harmonizační kámen, který povzbuzuje psychiku a čistí auru. Jde o univerzální kámen, který působí na všechny nemoci a neduhy.

Avanturín

Avanturín stimuluje metabolismus, což může pomoci při hubnutí. Rovněž vyrovnává krevní tlak a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Říká se také, že má protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit alergie, migrény a vyrážky. Je to taky skvělý léčivý kámen v případě, že máte potíže se štítnou žlázou. Jde o kámen, který přináší štěstí a prosperitu.

Zelený jaspis

Je známo, že čistí a detoxikuje tělo. Může se používat k posílení imunitního systému a očištění jater, ledvin a močového měchýře. Je to ideální kámen v případě chudokrevnosti. Pomáhá také najít rovnováhu a je považován za ochranný kámen. Podporuje hojení ran a je prospěšný při poškození kůže.

Citrín

Citrín je skvělý prostředek k posílení vaší energie a předpokládá se, že napomáhá štítné žláze. Může pomoci při onemocněních, jako je syndrom chronické únavy. Citrín je také známý jako „kámen úspěchu“, o kterém se říká, že podporuje úspěch ve vašem životě. Tento blahodárně působící kámen vede k hojnosti. Poskytuje štěstí každému, kdo ho vlastní.

Labradorit

Labradorit vyčistí a otevře všechny vaše čakry. Může vám pomoci zharmonizovat vaši energii. Uklidní příliš aktivní mysl a pomůže vám filtrovat myšlenky. Je užitečný pro plíce a může pomoci při nachlazení a dýchacích potížích.

Lapis lazuli

Lapis lazuli čistí tělo. Pomáhá ovládat hněv a vztek. Lidé jej používají k posílení své intuice. Můžete jej také využít k hlubší meditaci. Snižuje krevní tlak a posiluje imunitní systém. Může zmírnit migrénové bolesti hlavy a nespavost. Je to antidepresivní kámen, který přináší klid a mír. Dodává odvahu a zvyšuje psychické vědomí. Je to také kámen pravdy a čestnosti. Podporuje kreativitu a upevňuje vztahy.

Růženín

Má se za to, že růženín zvyšuje sebeúctu a vyrovnává emoce. Je také známý jako „kámen lásky“ a lze jej použít k přilákání lásky. Taky se využívá k uzdravení zlomeného srdce po rozchodu. Může pomoci při stavech, jako je úzkost, protože snižuje stres a napětí. Je velmi vhodný pro ženy, protože posiluje ženskost. Vyvolává v lidech něžnost a navrací harmonii tam, kde se vyskytl nějaký konflikt.

Tyrkys

Tyrkys je léčivý kámen, který může prospět celému tělu. Je skvělý pomocník pro posilování imunity a také při léčbě dýchacího ústrojí. Dodává sílu, uklidňuje, pomáhá při nervozitě a trémě na veřejnosti. Podporuje kreativitu a přináší vnitřní klid. Využívá se při vyčerpání.

Achát

Achát pomáhá při velké psychické zátěži, dodává jistotu a sebedůvěru, zmírňuje komplexy méněcennosti a minimalizuje stres. Má velkou schopnost harmonizovat tělo, duši a emoce. Je vhodný při potížích s ledvinami a močovým měchýřem. Achát je kámen důvěry a sebedůvěry. Pokud chcete posílit sebevědomí, noste ho.