Dýňová polévka s jablky: Nejsnáze se připravuje z hokaido

Monika Franková | 21. 9. 2021

Dýňová polévka je podzimní klasika. Zkuste k ní netradičně přidat jablka. Výsledek vás opravdu překvapí. Nejoblíbenější dýní je hokaido, protože ji není třeba loupat. S máslovou nebo muškátovou dýní je sice víc práce, kromě loupání vyžadují i delší tepelnou úpravu, ale nevyhýbejte se jim, odměnou vám bude chuťová pestrost.

DOBA PŘÍPRAVY:

35 minut

SUROVINY NA 4 PORCE

  • 1 kg dýně hokaido
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 300 g jablek
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 30 g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 10 kuliček nového koření
  • sůl
Cuketová bábovka: Využijte bohaté sklizně a zkuste dvoubarevný moučník
Recepty

Cuketová bábovka: Využijte bohaté sklizně a zkuste dvoubarevný moučník

Postup: dýňová polévka

1. Polovinu másla rozehřejte v hrnci, pak na něm osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Po 3 minutách přidejte nastrouhaný zázvor, nové koření a za stálého míchání nechte koření rozvonět.

2. Dýni zbavte semínek a nakrájejte ji na kousky, jablka zbavte jádřinců a také je nakrájejte. Vložte je do hrnce a občas promíchejte. Zhruba po 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby všechny ingredience změkly. Obsah hrnce rozmixujte dohladka a podle chuti dosolte.

Kvašení podle našich babiček: Fermentovat můžete nejen zeleninu, ale i bulgur
Recepty

Kvašení podle našich babiček: Fermentovat můžete nejen zeleninu, ale i bulgur

Tagy česnek dýně dýňová polévka hrnec ingredience jablko koření máslo sůl vývar