Dýňová polévka s jablky: Nejsnáze se připravuje z hokaido
Dýňová polévka je podzimní klasika. Zkuste k ní netradičně přidat jablka. Výsledek vás opravdu překvapí. Nejoblíbenější dýní je hokaido, protože ji není třeba loupat. S máslovou nebo muškátovou dýní je sice víc práce, kromě loupání vyžadují i delší tepelnou úpravu, ale nevyhýbejte se jim, odměnou vám bude chuťová pestrost.
DOBA PŘÍPRAVY:
35 minut
SUROVINY NA 4 PORCE
- 1 kg dýně hokaido
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 300 g jablek
- 1,5 l kuřecího vývaru
- 30 g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 10 kuliček nového koření
- sůl
Postup: dýňová polévka
1. Polovinu másla rozehřejte v hrnci, pak na něm osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Po 3 minutách přidejte nastrouhaný zázvor, nové koření a za stálého míchání nechte koření rozvonět.
2. Dýni zbavte semínek a nakrájejte ji na kousky, jablka zbavte jádřinců a také je nakrájejte. Vložte je do hrnce a občas promíchejte. Zhruba po 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby všechny ingredience změkly. Obsah hrnce rozmixujte dohladka a podle chuti dosolte.