Fotokalendář je praktický a od srdce

Ideální dárek je praktický, originální a darovaný z lásky. Najít ho není jednoduché, všechno to ale splní fotokalendář.

  • Je praktický, kdo z nás se do něj aspoň jednou za den nepodívá?
  • Je originální, protože ho sestavíte z vlastních fotek. Takový nikdo jiný mít nebude.
  • Je z lásky, protože si na něm dáte záležet.
  • Přinese spoustu radosti, protože v něm budou fotky milých osob.
  • Jeho cena je příznivá.

Co k výrobě fotokalendáře budete potřebovat?

Základem pro výrobu fotokalendáře z vlastních fotek je fotit, fotit a zase fotit. Po celý rok střádejte fotky z výletů, dovolené, těch nejkrásnějších chvil, které jste prožili a rádi se o ně s někým podělíte.

Náš tip: Každý měsíc si vyberte několik obrázků, které byste do kalendáře případně umístili a ukládejte si je na jedno místo. Dbejte přitom na kvalitu a rozlišení fotek, aby vypadali skvěle nejen na displeji nebo monitoru, ale i vytištěné.

Jak kalendář s vlastními fotkami vytvořit?

Celý proces je velmi jednoduchý, zvládnete ho během pár minut. Základem je vybrat si tiskárnu, kde si ten kalendář necháte vytisknout a pak se hned můžete pustit do díla.

Vyberte formát kalendáře
Jaký má mít kalendář formát? Chcete stolní, závěsný nebo plánovací kalendář? Jak má být velký? U stolního se navíc musíte rozhodnout, zda bude měsíční, týdenní nebo dvoutýdenní.

Rozhodněte, jaké fotky do něj umístíte
Asi nejnáročnější fáze výroby kalendáře z vlastních fotografií. Vybrat ty nejkrásnější je náročné. Útěchou vám může být, že na stránce nemusí být jen jedna fotografie, klidně jich tam můžete umístit víc.

Náš tip: Při výběru obrázků se zamyslete i nad tím, komu kalendář bude sloužit. Jaké obrázky by tam rád viděl? Pokud máte víc dětí, zkuste si taky pohlídat, kolikrát tam každé z nich je.

Začněte kalendář opravdu sestavovat
Teď začne ta pravá zábava. O formátu je rozhodnuto, předvýběr fotografií máte připravený. Otevřete si aplikaci, nahrajte do ní fotky a rozmístěte je na jednotlivé stránky. Nezapomeňte ani na pozadí.

Když se vám něco nebude zdát, zkuste obrázky přeskládat, změňte velikost, upravte je. Nebojte se experimentovat, chcete přeci, aby byl výsledek co nejlepší. Obrázky taky můžete doplnit nějakým textem.

Kalendář si objednejte
Máte kalendář sestavený? Projděte si ho stránku po stránce, překontrolujte, že vše je přesně tak, jak si přejete. Pak stisknutím kouzelného tlačítka kalendář objednejte a nechte ho vytisknout.