Rande s hadem

Hadí jed funguje jako přírodní botox, má tedy specializaci na vrásky. K používání kosmetiky s tímto omlazovačem se přiznaly slavné ženy, například modelka Kate Moss, herečka Gwyneth Paltrow, nebo ex popová hvězda, dnes módní návrhářka Victoria Beckham. Už první namazání nese výsledky, ale uznává se také dlouhodobý účinek. Jed uvolní napětí svalů a pokožky, jemné vrásky se vytratí, především mimické, ale dokonce i u výrazných ubyde na hloubce a délce. Dostaví se také další efekt - od hladší tváře, podobně jako od naleštěného zrcadla, se odráží světlo, rozzáření pleti opticky omlazuje. Navzdory představě agresivity jedu s kosmetikou nemívá problémy ani citlivá pokožka, dokonce ani křehké oční okolí, kde hadí péče výrazně ubere na viditelnosti tmavých kruhů. Cenově se kelímky hodně liší. Sledujte procento obsaženého jedu, levnější produkty mají 1%, ty exkluzivnější až 3%. Logicky silnější koncentrace přináší větší efekt.

Šnečku vystrč růžky

Nebojte se, certifikovaní výrobci sliz získávají šetrně, šneci přitom netrpí ani neumírají. Ovšem překvapivě není to hmota, který za šnekem zůstává na cestičce, ale gel, který tvor vylučuje po stimulaci ze skořápky domečku. Pokud se chcete na konkrétní druh podívat, hledejte na internetu Helix aspersa. Získávání extraktu je časově a finančně náročné, navíc se používá neředěný, proto patří mezi nejluxusnější ingredience. Stojí vůbec za to? Tak posuďte sami: má přirozeně antibiotický účinek na problematickou pokožku s neodbytným akné. Současně pečuje o pokožku zralou, takže řeší také pupínky, které se objevují v dospělosti. Regeneruje a vyživuje. Výrazně zpevňuje a vyhlazuje, což od určitého věku potěší každou tvář, když se začne z pleti vytrácet kolagen a elastin. Nejenom, že projevy letícího času maže, ale také působí antioxidačně, co znamená, že brání škodlivinám z okolí, aby stárnutí urychlovaly.

Oslí tajemství

Starověké krásky nedaly na oslí mléko dopustit. Ale my už máme mnohem větší výběr, také využíváme super technologické vychytávky z laboratoří, proč se tedy vracet do minulosti? Přírodní látky mají totiž skvělé namíchané složení. Oslí mléko, které krmí mláďata a připravuje je na nástrahy života, se skvěle postará i o pleť. Vyživuje blahodárnými nenasycenými omega mastnými kyselinami, posílí vitamíny, které se díky mastným kyselinám efektně vstřebávají. Vápník a fosfor vylepšují kondici, stejně jako proteiny, budují imunitní systém pokožky. Proč se používá oslí mléko, ale kravské v kelímcích nenajdete? Oslí má méně tuku a nevyvolává alergie. Kosmetika nabízí přitažlivě univerzální použití, protože hydratuje, vyživuje, zklidňuje, vrací pleti rovnováhu, chrání před stárnutím. Hodí se také pro péči o tělo a vlasy. Co jí trošku chybí, je vůně, protože mléko samo o sobě má trošku „ocásek“, ale dá se na to zvyknout. Začněte třeba krémem na ruce, a pak nasaďte pleťové hýčkání.

Jak na to

Jak na to

  • Podzim je pro změnu kosmetiky ideální, protože ubyly sluneční paprsky, které pokožku namáhají a zvyšují její citlivost. U péčí s vyšší koncentrací se může projevit mírné brnění a zčervenání, které potvrzuje, že ingredience pracují, ale měly by za pár dnů zmizet. Pokud se pleť nezklidní, raději péči věnujte kamarádce.
  • Základem efektu je připravená tvář, vždy používejte krémy na vyčištěnou pokožku, bez make-upu, prachu a mastnoty. Nepodceňujte ranní čištění, které odstraní z tváře toxiny, vyloučené na povrch při noční regeneraci.
  • Efekt se projevuje podle typu kosmetické péče a její koncentrace. Změnou se obecně pleť nabudí a zkrášlí rychle, ale pravidelným používáním se efekt násobí. V plné kráse se projeví za měsíc, když se pokožka kompletně obnoví. Nestřídejte krémy častěji než za tři měsíce.

Zdroj: vlasta.cz, cosmeto-nature.com

Související články