Galavečer u příležitosti udílení Zlatých glóbů není jen poctou pro hvězdy filmového plátna či televizní obrazovky, ale každoročně i přehlídkou večerních rób. Nechte se před nadcházející plesovou sezónou inspirovat zahraničními hvězdami, možná vás některé róby natolik nadchnou, že se poohlédnete po podobném kousku i v našich obchodech. Jakým směrem se podle zahraničních hvězd ubírá velká večerní?

Zdroj: Youtube

Černočerná klasika a zajímavé aplikace

V dlouhých flitrovaných černých šatech kopírujících plné ženské křivky se na Zlatých glóbech 2023 představila známá herečka Jennifer Coolidge, která získala ocenění za nejlepší herečku ve vedlejší roli ve filmu Bílý lotos. V černých uplých šatech s krajkovou pelerínou zazářila i herečka Jamie Lee Curtis, zpěvačka Rihanna zvolila nádherný řasený model s monstrózními sametovými rukávy a vlečkou. Kubánská herečka Ana de Armas, která přijala nominaci za svou roli Marilyn Monroe v kontroverzním filmu Blonde, se předvedla v okouzlujících zdobených maxi šatech v černé barvě. A zpěvačka Selena Gomez vynesla sametové černé šaty s nadýchanými rukávy v barvě bordó a model doplnila o vlasy sepnuté do culíku a jednoduché doplňky.

Obří sukně

Nadýchané, rozevláté, s vlečkou… Maxi sukně nevídaných rozměrů letos na Zlatých glóbech bodovaly. Herečka Lily James se předvedla v úchvatné nadýchané červené róbě, ve které vypadala vskutku nádherně. Herečka Britt Lower zvolila těsný živůtek na boky, se kterým tvořila zajímavý kontrast růžová maxi sukně. Model à la 30. léta doplnila o dlouhé černé rukavice. Další herečka, která vsadila na obří sukni, byla Chloe Flower. V minimalistických smetanových šatech ke krku splývajících s rukavicemi odhalila nohy v nabírané sukni s monstrózní vlečkou.

Prostřihy odhalující vše

Odhalující modely vynesly velmi mladé herečky i starší krásky, které si to můžou dovolit. Dvacetiletá herečka Jenna Ortega, která obdržela nominaci na Zlatý glóbus za titulní roli v komediálním hororovém seriálu Wednesday, se oblékla do elegantní rozevláté róby od značky Gucci. V zajímavě řešeném živůtku odhalila dokonalé bříško, přesto model působil sofistikovaně. Nepřehlédnutelná byla modelka Heidi Klum v krátkých flitrovaných stříbrných šatech s průstřihy a aplikací z růžovofialového peří. Herečka a modelka Anya Taylor-Joy, která obdržela nominaci za svou roli v komedii Menu, měla na sobě zářivě žlutý top bez ramínek s holými zády a širokou sukni v maxi délce.

Jako nahá

Ve velmi uplých a průsvitných šatech v tělovém odstínu se představila krásná herečka Salma Hayek, která má dokonalou postavu a křivky bohyně. Proto všechny naprosto okouzlila, podobně jako herečka Jessica Chastain, která v dokonalých šatech působila jako oblečená v tenké pavučince.

Jen růžová to může být

S šaty v růžových tónech, ať už sytých, nebo pudrových, se letos doslova roztrhl pytel. Vynesla je, jak jinak, třeba herečka Margot Robbie – představitelka Barbie ve stejnojmenném filmu. Její šaty ve stylu mořské panny byly dokonalé. Zajímavý růžový model à la negližé oblékla blonďatá herečka Julia Garner, která jindy sází na chlapecký look. Růžové šaty s volánky byly skvělou volbou. V syté růžové se představila také australská herečka Elizabeth Debicki, která vsadila na velmi jednoduchý střih šatů, ve kterých působila až příliš obyčejně.

Seklo to také těhulkám

Ani slavné těhulky si nenechaly ujít příležitost blýsknout se na červeném koberci. Herečka Hilary Swank předvedla své rostoucí těhotenské bříško v jednoduchých dlouhých zelených šatech, herečka Kaley Cuoco dorazila v elegantních lila šatech ve stylu antické řízy a moc jí to v nich slušelo.

Ceny Zlatý glóbus uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) a často napovídají, kdo později získá Oscara.

Ceny Zlatý glóbus uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) a často napovídají, kdo později získá Oscara.

  • Zlatý glóbus za nejlepší filmové drama si odnesl částečně autobiografický snímek Stevena Spielberga Fabelmanovi, který je volně založený na režisérově dětství a dospívání. Spielberg byl za stejný film oceněn také v kategorii režie.
  • Cenu za nejlepší komedii či muzikál dostal film Víly z Inisherinu režiséra Martina McDonagha, který měl také nejvíce nominací.
  • Zlatý glóbus za nejlepší mužský výkon v dramatu porota udělila herci Austinu Butlerovi za biografický snímek o Elvisovi Presleym s názvem Elvis.
  • Mezi ženami byla ve stejné kategorii vyznamenána Cate Blanchettová s filmem Tár, kde ztvárnila dirigentku německého symfonického orchestru, která se potýká s překážkami v prostředí, kde vládnou muži.
  • V kategorii komedie si cenu pro nejlepšího herce odnesl Colin Farrell za Víly z Inisherinu.
  • Mezi herečkami zvítězila v kategorii komedie Michelle Yeohová s filmem Všechno, všude, najednou.
  • Černé komedii Víly z Inisherinu se podařilo proměnit i nominaci za scénář, za nějž byl oceněn Martin McDonagh.
  • Cenu pro nejlepší neanglicky mluvený film má snímek Argentina, 1985.
  • Z animovaných filmů se porotě nejvíce líbil Pinocchio Guillerma del Tora.
  • Tvůrce filmové hudby Justin Hurwitz získal Zlatý glóbus za hudbu k filmu Babylon.

Zdroj: www.vlasta.cz Profimedia.cz

Související články