Beran

To, že budete na začátku tohoto jinak velice příznivého roku pod vládou Jupitera tak trochu rozladěni, berte jako něco, co tak prostě je.

Možná si budete muset přiznat, že jste se zamilovali do svého nadřízeného. Pokud jde o člověka, který je zadaný, dejte od něj ruce pryč. Když vydržíte až do máje, máte se na co těšit. Už 2. května vstupuje Venuše do vašeho znamení a postará se, aby se mraky rozestoupily a na vás konečně začalo svítit slunce. Vzápětí – tedy přesně 25. května – vstoupí do vašeho znamení Mars, který vám dá energii, díky níž dokážete své sny převést ve skutečnost daleko rychleji, než si dovedete představit. O další dávku pozitivních zážitků se vám postarají dny mezi 11. srpnem a 5. zářím, kdy bude Venuše procházet vaším sektorem lásky a romantiky. Právě proto by bylo dobré, abyste dovolenou odložili až na tento termín. Další zajímavé zážitky vás čekají mezi 29. zářím a 23. říjnem, kdy se Venuše dostane do vašeho partnerského sektoru. Pod jejím vlivem však budete muset věnovat podstatně větší pozornost tomu, co v lásce prosazuje partner. Vsaďte na důvěru v to, že jsou to jen maličkosti, které vaše vzájemná láska přemůže. A když to budete opravdu chtít, můžete si být jistí, že to taky tak bude.

Býk

V roce, který je pod vládou Jupitera, jemuž se v klasické astrologii říká Velké štěstí, se můžete těšit na příjemná překvapení.

V lásce přijdou nové podněty a nové zážitky. Do vašeho vztahu vnesou nejen stabilitu, ale i touhu po zduchovnění vazeb, které mezi vámi a vám blízkými lidmi jsou. S partnerem, s nímž se teprve poznáváte, se rozhodnete pro dlouhodobé plány, které vám mají dát společný cíl. S tím, s nímž jste dlouho, se zase můžete vrátit do dob, kdy jste začínali, a oživit staré plány a sny. Od 15. dubna do 2. května, kdy se v Rybách nachází Venuše spolu s Marsem, si hlídejte partnerské úlety. Planety vás v této době do erotických rozhodnutí vyloženě ženou. Když se však pro takovouto akci rozhodnete, musíte počítat s rizikem. O další kolo zábavy se postará vaše vládkyně Venuše, jež vás bude v tomto směru ovlivňovat mezi 28. květnem a 23. červnem. Pokud vztah, který jste navázali na začátku roku, vydrží, je docela možné, že spolu začnete mluvit o dalším společném životě, nebo dokonce rovnou o svatbě. K realizaci by pak došlo buď mezi 5. a 29. zářím, kdy se vaším sektorem lásky a romantiky pohybuje Venuše, nebo na konci roku. Potom se Venuše opět vrací do Kozoroha, kde stála na začátku roku a odkud přerod ve vašich vztazích odstartovala. Čeká vás rok, kdy se láska i všechny ostatní mezilidské vztahy budou rozvíjet tak, jak si představujete a jak to máte rádi.

Blíženci

Máte pocit, že patříte k prudkým lidem, kteří se nejdříve rychle a impulzivně rozhodují a potom svého rozhodnutí upřímně litují? Pokud ano, je důležité, abyste se hned od momentu, kdy ve sklenicích zaperlí šampaňské k novoročnímu přípitku, začali hlídat.

Od poloviny prosince 2021 vás až do 24. ledna ovlivňuje Mars. Pod jeho vlivem máte sklon jít do sporu i tam, kde je to vyloženě kontraproduktivní. Pokud však leden zvládnete se ctí, proběhne únor neutrálně a vy se můžete těšit na zlom, který bude v první březnové dekádě. Už 6. března se totiž současně přesouvá do Vodnáře jak Venuše, tak Mars. S jejich pomocí dosáhnete stavu, kdy jste schopni se s partnerem rozumně bavit a kdy dokážete dát vaší lásce duchovní rozměr, který dosud postrádala. O další podněty se stará Jupiter, který se mezi 11. květnem a 28. říjnem dostává do vašeho sektoru přátelství. Pokud jste single a do žádného vztahu se vám nechce, samoty se přesto bát nemusíte. Na zásadní vliv, který vaše vztahy ovlivňuje na hodně dlouho, se pak připravte mezi 20. srpnem a koncem roku. Pod vlivem Marsu budete sice sebevědomější, ale taky konfliktnější, než je vhodné. Nemyslete si, že na všechno musíte mít hned odpověď. Využijte každou vhodnou chvíli, abyste partnerovi dokázali, že ho opravdu milujete, a nakonec to bude velice zdařilý a láskyplný rok.

Rak

Ohledně vztahů vás čeká stav, který by se nejsnáze dal označit za smíšeně kombinovaný.

V lásce si budete užívat. Hned na začátku roku se dostanete pod spojený vliv příznivého Jupitera z Ryb a zároveň Venuše ze svého partnerského sektoru. Pobývá zde už od začátku listopadu 2021 do 6. března. Budete si užívat dobrodiní partnerských vztahů přesně v takové podobě, jakou máte rádi. Časné měsíce letošního roku můžete tedy využít na to, abyste se s partnerem ladili jeden na druhého a vycházeli si vstříc. Musíte si však dávat pozor, abyste se nepodřídili víc, než je zdrávo. Po krásném startu do nového roku následuje jaro, kdy se celkem nic zajímavého neděje. Pokud jste šťastně zadaní, jste rádi, že to tak je, a ani vás nenapadne, že byste měli něco měnit. Změna vás čeká až na přelomu července a srpna, kdy se do vašeho znamení dostává Venuše. Pod její patronací budete žít tak intenzivně, že se tomu budete sami divit. Výsledek bude natolik dokonalý, že budete sami překvapeni. Mezi říjnem a koncem roku vytvářejí energie planet vhodný čas na dokončení všeho, co jste v citových záležitostech dosud nedotáhli do konce. Když to uděláte, čeká vás odměna. Postará se o ni Venuše ve vašem partnerském sektoru, a bude opravdu sladká…

Lev

Zejména na začátku roku můžete mít pocit, že vám láska nic neříká a nic pro vás neznamená.

V lednu budou vaše vztahy probíhat spíše na intelektuál ní úrovni. Ale začátkem jara hrozí nebezpečí. Do vašeho partnerského sektoru vstupuje totiž 6. března současně Venuše spolu s Marsem, což vytváří atmosféru silně, ale zároveň nereálně erotickou. Hrozí, že si začnete s někým jen tak psát na sociálních sítích (nebo začnete s kolegou chodit na kávu), a zdánlivě zcela nezávadný vztah se vám může lehce vymknout z ruky. Když to ustojíte, budete na lásku sice trochu déle čekat, ale bude to stát za to. První příjemné možnosti přijdou mezi 11. srpnem a 5. zářím. Máte šanci seznámit se s lidmi, kteří jsou nejen přitažliví a šarmantní, ale zároveň si s nimi máte o čem povídat. Postará se o to Merkur, který se právě na přelomu srpna a září (později mezi 11. a 29. říjnem) nachází ve vašem sektoru komunikace. S jeho pomocí se bez problémů domluvíte na všem, co je pro vás důležité. A když se pak Venuše mezi 16. listopadem a 10. prosincem dostane do vašeho sektoru lásky a romantiky, budete spokojení. Je vám sice jasné, že vaše nová láska nepatří k těm lehkým a snadným, ale o to vlastně vůbec nestojíte. Vám stačí, že naplní celý váš život a dá mu konečně smysl.

Panna

To, že jste do roku 2022 vstupovali v době, kdy jste měli své vztahy nevyřešené a kdy jste navíc neměli ani tušení, co s nimi budete dělat a kam je vlastně máte směrovat, nic neznamená.

O to, abyste si v této důležité oblasti udělali jasno, se planetární energie začnou starat hned na začátku roku. Jde o období, kdy se můžete s partnerem pustit do realizace veškerých svých ctižádostivých plánů. Zima ve vašem případě patří plánování společných aktivit a možná i společné budoucnosti. Na jaře a v létě nastává čas na realizaci. Jde o dny, kdy se hraje o vaši budoucnost a kdy byste se měli zamyslet nejen nad tím, co chcete a potřebujete vy, ale taky nad tím, co by do vašeho společného života rád vnesl partner. Dovolená, kterou si spolu dopřejete, by mohla skončit i novým přírůstkem do rodiny nebo svatbou. Pokud byste v létě byli zaneprázdněni jinými věcmi (jde totiž o čas, kdy se vám bude dařit naprosto ve všem), nic se neděje. Další příznivá doba přichází mezi 5. a 29. zářím, kdy vaším znamením prochází Venuše. Korunou na kráse tohoto roku bude prosinec. S pomocí vám příznivých planet zjistíte, že i zimní láska může být krásná!

Váhy

Po loňském roce, kdy na vás ze sektoru lásek a dětí působil spolu se Saturnem i Jupiter, se situace zásadně změnila.

Ve vašem sektoru lásky a romantiky zůstal Saturn, který romantice moc nepřeje. Zároveň vám ale dává zdravý rozum, se kterým k lásce, a zejména k novým vztahům, přistupujete. Vaše vrozená touha po romantice se může dostat do rozporu s požadavky, které na vás klade rodina a kterých je víc, než je zdrávo. Vy si pak můžete vybrat ze dvou cest: buď doma nahlas řeknete, že opravdu nejste schopni plnit všechno, co po vás rodina chce, a povinnosti si spravedlivě rozdělíte, nebo utečete do svého vlastního vnitřního světa. Zda bude mít podobu trvalé nenaladěnosti, kdy nebudete chtít s nikým mluvit nebo si místo reálné komunikace s živými lidmi založíte profil na sociální síti, je jen na vás. Zprvu by to vycházelo, mezi 6. březnem a 5. dubnem byste se cítili dokonce bezvadně, ale záhy by následovalo tvrdé vystřízlivění. V dubnu a květnu byste zjistili, že vám váš nový život přerůstá přes hlavu a začíná tvrdě ohrožovat stabilitu toho reálného. Kdybyste však v této době dokázali přepnout, virtuální kontakty omezit a postavit se oběma nohama na zem, měli byste skvělou planetární oporu. Jupiter by vám poskytl energii na vylepšení celého vašeho života. S jeho pomocí byste si pak krásně užili podzim, kdy se do vašeho znamení dostane Merkur a Venuše. Všechno by se konečně utřídilo a srovnalo tak, abyste se svým citovým i partnerským životem mohli být spokojeni.

Štír

Především je potřeba, abyste si uvědomili, že s láskou nebudete nikdy vyrovnaní.

Pokud sníte o spokojeném stáří, kdy se hormony ustálí a vy budete s moudrým nadhledem radit vnoučatům, která v citové a erotické oblasti tápou, čekáte marně. Rok 2022 opět potvrdí, že patříte k lidem, kteří citově žijí až do hodně pozdního věku. Do vašeho sektoru lásky a romantiky se na samém konci roku 2021 nastěhoval k Neptunu, který tam pobývá dlouhodobě, i Jupiter, který se bude zodpovědně starat, abyste se v této oblasti ani trochu nenudili. Pokud budete v tvůrčí náladě, čekejte inspiraci a touhu po změnách. Pokud nebudete, ponořte se do čtení romantické literatury. Veškeré úvahy o změnách, které byste si ve svém osobním životě rádi dopřáli, pak proběhnou na rovině víceméně akademické. Zásadní změna pak přijde mezi 15. dubnem a 2. květnem. Jde o dny, kdy máte tendenci projevy svých citů opravdu přehánět. Hrozí, že začnete tlačit nejen na partnera, kterého máte doma, ale především na toho, s nímž teprve začínáte. Pokud se chcete podobnému vývoji situace vyhnout, partnera zbytečně neprovokujte, kontakty s opačným pohlavím omezte. Pokud to zvládnete, můžete se těšit na odměnu, která přijde na podzim a kterou vám přinese Venuše. Postará se, abyste přežili podzim nejen vášnivý, ale i romantický. O tom, že půjde o dny, na které budete hodně dlouho a v tom nejlepším vzpomínat, nepochybujte.

Střelec

Pokud jste v předchozích letech zvládali planetární lekce poctivě a brali jste si z nich poučení, můžete se těšit na období, které bude sice objektivně náročné, ale které vy sami budete zvládat daleko lépe než obvykle.

Když jste ale nic nepochopili a s city těch ostatních si pořád jen pohráváte, můžete ve druhé polovině roku čekat hodně drsnou a náročnou planetární lekci. Pokud jste některému ze svých partnerů (to množné číslo není překlep!) slíbili, že si ve vztazích uděláte pořádek, měli byste to udělat. Když si uvědomíte, o co všechno byste přišli, dojde vám, že své jednání musíte opravdu změnit. Šance na to, abyste v tomto ohledu něco zásadního udělali, vám pak mezi 27. březnem a 11. dubnem poskytne Merkur. S jeho pomocí byste si měli promyslet veškeré plány a záměry, které ve svém dalším životě máte a které jsou na vaší partnerské spolupráci závislé. To, že jste se rozhodli, že do svého života konečně vnesete pořádek, však ještě neznamená, že se vám to podaří. Planety vám totiž chystají pokušení opravdu těžkého kalibru: 2. května ho odstartuje Venuše. I když si pořád dokola opakujete, že se vám váš spořádaný život líbí, sami cítíte, že se vám po tom bývalém a bouřlivém stýská. Když pak Venuši doplní váš vládce Jupiter, který do stejné oblasti vstupuje 11. května a který se zde zdrží do 28. října, budete mít pocit, že jste se vzdali přesně toho, co vašemu životu poskytovalo šťávu a švih. Pak si ale musíte sednout a s opravdu chladnou hlavou se rozhodnout, co vlastně chcete. Když se rozhodnete, že to stejně jako tolikrát předtím budete hrát na dvě (nebo i více) strany, dobře to nedopadne. Do vašeho partnerského sektoru se totiž 20. srpna dostává Mars, který zde pobude až do 25. března 2023. Jeho energie by fungovala rychle a definitivně. Tentokrát byste v partnerovu velkorysost doufat nemohli.

Kozoroh

Skoro by se chtělo říct, že v lásce máte více štěstí než rozumu. Dařit se vám bude ve všem, do čeho se jen pustíte.

V lásce se můžete od začátku listopadu až do 6. března spolehnout na pomoc Venuše, která prochází vaším znamením. Pokud jste ve vztahu spokojení, drží ho a stabilizuje tak, aby váš vztah byl klidný a plný sil. Kdybyste však spokojení nebyli, čekejte zcela jiný scénář: i když si budete stále dokola říkat, že člověk, kterého máte doma, není zdaleka nejhorší, nebudete tomu věřit. Neustále na něm budete hledat a nacházet nové povahové vady. Když se do vašeho znamení navíc 24. ledna dostane Mars a 26. ledna se tam vrátí Merkur, hrozí, že budete k partnerovi daleko tvrdší, než byste být měli. Neriskujte stav, kdy budete partnerovi tak dlouho říkat, že by mu bez vás bylo lépe, až ho napadne, že jemu bez vás bude lépe určitě. Průšvih (definitivní) by nastal ve chvíli, kdyby se mu nově nabytá svoboda začala opravdu líbit. Ať už budete na přelomu zimy a jara zadaní, nebo nezadaní, čeká vás v této době další zkouška a test vaší partnerské zralosti. Postará se o něj sluneční zatmění 30. dubna (filipojakubská noc, která je k čarování na lásku přímo určená). Pokud si chcete v partnerství udělat jasno, máte skvělou šanci. Ani zde byste však s hrozbou rozchodu nebo rozvodu žertovat neměli. To, co ohledně svého vztahu uděláte nebo řeknete, bude mít daleko větší váhu, než si umíte představit. Vyloženě krásnou etapu vašich vztahů odstartuje 28. května Venuše. Najednou zjistíte, že se svým partnerem dokážete jednat tak, jak jste si vždycky přáli. Vaše komunikace je příjemná. A když pak vaši lásku začne mezi 5. červencem a 20. srpnem posilovat Mars, dočkáte se vášně, která vám potvrdí, že jste si vybojovali to, co má opravdu cenu a co je pro vás moc důležité.

Vodnář

Řeči o tom, že patříte k znamením necitelným, která romantiku neuznávají a trápení s láskou neprožívají, vás vedou k hořkému úsměvu.

City máte, ale jen velmi neradi je projevujete. Přesto si i vy přejete prožít lásku. Letos pro vás hvězdy mají mimořádně dobrou zprávu: vypadá to, že se vám vaše přání konečně splní! Základem je Merkur, který na vás působí od ledna do března a s jeho pomocí dokážete člověka, který se vám líbí, oslovit tak, aby pochopil, že to, co říkáte, myslíte vážně. Další pozitiva přinese Venuše, která spolu s Marsem prochází vaším znamením mezi 6. březnem a 5. dubnem. Pod jejich vlivem dokážete své lásce vysvětlit, že opravdu stojíte o vyrovnaný partnerský život. Další krásné chvíle vás čekají v létě. Najednou zjistíte, že jste začali zcela vážně přemýšlet o změně stavu, o svatbě a o dětech. Jenže do vašeho sektoru lásky a romantiky se 20. srpna dostane Mars a vy zjistíte, že jste se pod jeho vlivem změnili z lovce v lovnou zvěř. Pokud usoudíte, že na poslední chvíli cuknete, počítejte s tím, že vás váš nový objev velice rychle přiměje k rozumu. Vám bude jeho rozhodnost velice imponovat. Dokonce tak, že si řeknete, že někoho takového se vzdá jen opravdový hlupák, což vy rozhodně nejste.

Ryby

Od doby, kdy jste začali samostatně mluvit, je vám jasné, že láska je pro vás tím nejdůležitějším, co v životě řešíte.

V roce 2022 vás v citech a láskách čeká spousta překvapení. O první se postará váš starý vládce Jupiter. Můžete se těšit na měsíce a týdny, kdy se vám bude dařit naprosto všechno. V lásce a ve vztazích můžete klidně riskovat, a přesto si být jistí, že vám všechny vaše záměry vyjdou. Pokud někoho milujete, nečekejte ani chvíli a se svými city se mu svěřte. Vrozená opatrnost vám sice říká, že můžete narazit a zbytečně se ztrapnit, ale vy byste ji poslouchat neměli. Šanci pro citové projevy čekejte mezi 15. dubnem a 2. květnem, kdy vaším znamením prochází Venuše spolu s Marsem. To, co si neuděláte, nezajistíte a nedomluvíte sami, prostě nebude. Na další zajímavé možnosti si budete muset počkat až do léta. Pokud máte pocit, že o vaši lásku aktuálně nikdo nestojí, nepropadejte panice, ale změňte prostředí. Mezi 4. a 26. srpnem a následně mezi 23. zářím a 12. říjnem, pak můžete zjistit, že se z letního románku vyvinul naprosto seriózní vztah, který se na konci října pod vlivem Jupitera ve vašem znamení změní ve vztah naprosto trvalý.

Zdroj: E.M.A. Europe