Zdroj: Youtube

Předpoklady pro povolání: státní úředník, námořní důstojník, výzkumný pracovník, vědec, vyšetřovatel, báňský inženýr, stavbyvedoucí, zemědělec, bankovní úředník

Milostné a přátelské vztahy: hodí se ke znamením Býka, Panny, Berana, Ryb a Štíra

Barva: černá, tmavomodrá, tmavohnědá, temně zelená

Předměty: domy, stavební materiál, kámen

Rostliny: ječmen, jedle, palma, smrk

Šťastný den: neděle

Šťastná čísla: 7, 16, 33

Láska a vztahy

Po minulém roce, kdy vaše lásky ovlivňoval sice nevyzpytatelný Uran, ale kdy jste mohli počítat s podporou Jupiteru, který se pohyboval vaším sektorem komunikace (přestávku, kdy pobýval v Beranu a přinášel do vztahu svěží vítr a občas až mírný uragán, nepočítáme) vás čeká změna.

Stabilizace, kterou jste s jeho pomocí do svého života vnesli, projde pak začátkem letošního roku dost náročnou zkouškou. Ve vztazích se vám vrátí k řešení to, co jste během léta 2022 odložili s tím, že to nějak dopadne. Pokud jste svému miláčkovi slíbili (nebo pokud se ho snažíte přimět, aby vám slíbil) stabilní život, můžete čekat, že se dost nahlas a důrazně ozve a bude se vás ptát, co se děje a zda jste na své závazky nezapomněli. Dá se tedy čekat, že se během jara nezastavíte. Na pozitivní posun událostí, kdy budete alespoň trochu vědět, co se děje a co to pro vás znamená, se můžete těšit až po 16. květnu, kdy se Jupiter dostane do Býka, a tedy do vašeho sektoru lásky a romantiky. Vzhledem k Merkuru, který v této oblasti pobývá mezi 3. dubnem a 10. červnem, a Venuši, která zde byla od 17. března do 10. dubna, můžete nejdříve čekat chvíle, kdy pochopíte, že se lásce a romantickým citům vůbec bráníte zbytečně. Dojde vám, že vedle sebe opravdu potřebujete člověka, se kterým budete jak jedno tělo, tak jedna duše. Pobyt Merkuru v této oblasti pak využijete k tomu, abyste se spolu naučili komunikovat tak, aby slova mezi vás nevnášela nedorozumění, ale naopak posilovala soulad, který mezi vámi panuje. Pokud máte vedle sebe partnera, který je naladěný podobně, budete si spolu žít jako v ráji. Navíc vytvoříte vztah, který zejména vašim dětem a mladším příbuzným dokáže, že se dá docela dobře a hlavně bez nudy žít i v dlouhodobém partnerství.

Pokud prožíváte partnerství, které je dlouhodobé a v němž už víte, co můžete od svého miláčka čekat, musíte se zejména na jaře chovat opravdu opatrně. Mezi 25. březnem a 19. květnem totiž vaším sektorem partnerství prochází Mars, který zároveň tvoří živlovou opozici s Plutem ve vašem znamení. Jde o opozici, která je v dlouhé řadě těch, které ji předcházely, předposlední, ale právě proto patří k těm, které byste měli brát vážně. Je potřeba, abyste se vědomě naladili na partnera a chovali se tak, aby ho ani nenapadlo, že by se na vás mohl zlobit. Když se pak do stejné oblasti mezi 7. květnem a 4. červnem dostane Venuše, na niž bude od 28. června do 10. července navazovat Merkur, budete už v oblasti citů náležitě zocelení. S partnerem dokážete komunikovat tak, aby pochopil, že se snažíte o rozumnou domluvu – a že byste byli moc rádi, aby se stejně choval i on. Pokud se vám to na poprvé nepovede přesně podle vašich představ, nevadí. Od 29. července do 4. října, kdy se Merkur točí v Panně, se vám šance na vylepšení toho, co mezi vámi dosud drhlo, vrátí. Vy se pak s miláčkem naladíte jeden na druhého tak, že spolu dokážete mluvit nejen o běžných denních provozních záležitostech, které se týkají práce a rodiny, ale taky o lásce. Půjde vám to tak, že budete sami se sebou plným právem spokojení!

Rodina, rodiče, děti

Jupiter stará astrologie označuje jako Velké štěstí a možná proto mají všichni pocit, že člověku, který ho má v horoskopu exponovaný nebo na něj alespoň působí, můžeme jen tiše závidět.

Ve vašem případě je však celá věc trochu složitější. Jupiter, který po lehkém intermezzu, kdy ve vašem sektoru rodiny pobýval v roce 2022, jím teď mezi koncem prosince 2022 a 16. květnem letošního roku doslova proletí. V době, kdy bude v sektoru rodiny pobývat, byste se měli věnovat naplno a bez ohledu na jakékoli okolnosti všemu, co se rodiny týká. Pokud máte staré rodiče nebo jiné příbuzné, kteří potřebují vaši péči, je potřeba, abyste se do ní hodně aktivně vložili. I v této oblasti však musíte aktivovat především zdravý rozum. To, že jste se chtěli starat sami, protože to považujete za svou povinnost a jedinou správnou možnost, ještě neznamená, že to taky tak dopadne. Dost možná brzy zjistíte, že péče je náročnější, než jste si mysleli, a v tom případě se musíte podívat pravdě do očí. Přiznání si, že je to nad vaše síly, není žádná ostuda. Neostýchejte se buď povolat další zálohu z řad rodinných příslušníků, nebo se obraťte na charitu nebo jinou pomocnou organizaci, která by vám vypomohla. Jednání, která by měla vést k domluvě, byste měli nasměrovat na dny mezi 19. březnem a 2. dubnem, kdy vaším sektorem rodiny prochází Merkur. Díky jeho energii dokážete své požadavky podat tak, aby se vždycky našlo víc lidí, kteří se vám budou snažit pomoci, než těch, kteří se rozhodnou, že vám hodí pod nohy klacek.

Související články

To, že všechny záležitosti tohoto druhu do poloviny května vyřídíte, se ukáže jako velice prozíravé. Když se pak Jupiter přesune do Býka, a tedy do oblasti, kde má na starosti mimo jiné i vaše děti, budete mít dost času i energie, abyste se jim věnovali. Můžete sice říct, že tady není žádné planetární přízně potřeba, protože s dětmi vycházíte skvěle, ale to může být dost zásadní omyl. Zejména mezi 3. dubnem a 10. červnem, kdy vztahy mezi vámi a vašimi ratolestmi ovlivňuje Merkur, který se přidává k Uranu, budete v tomto směru procházet hodně těžkou a náročnou zkouškou. Opět si – stejně jako spousta rodičů před vámi – uvědomíte, že vaše děti dospívají a mají nárok na své názory a své vlastní priority. Potíž je v tom, že se jedná hlavně o jejich další budoucnost, kdy by se měly soustředit na znalosti a co nejlepší školní výsledky. To, že se místo toho zabývají naplno něčím, co je podle vašeho názoru totálně podružné, neznamená, že se k tomu máte právo vyjadřovat negativně. Když usoudíte, že je to nutné, promluvte si se svými ratolestmi ne z pozice rodičů a autorit, ale spíše jako rovný s rovným. To, že vaše řeč přinesla patřičné výsledky, zjistíte už mezi 7. květnem a 4. červnem, kdy vaším partnerským sektorem prochází Venuše. S dětmi bude najednou daleko rozumnější řeč, než byla dosud. Konečně dojde k navázání kontaktu, po kterém jste vždycky toužili. Teď se vám to konečně podařilo tak, abyste mohli být spokojeni. A navíc si uvědomujete, že tento výchovný úspěch je jen dílem vašich rukou a vaší zásluhou!

Zdraví, kondice

Základní planetou, která má vliv na vaše zdraví těla, je v tomto roce Mars. Vaše zdraví přímo ovlivňuje od konce srpna 2022 až do 25. března letošního roku.

To, že se o své zdraví staráte jako o komoditu, která je pro vás nejdůležitější a na které stojí celý váš život, vám naštěstí nikdo vysvětlovat nemusí. Velice dobře si uvědomujete, že v této oblasti musíte být zodpovědní nejen kvůli sobě, ale hlavně pro lidi, kteří jsou na vás po pracovní i soukromé stránce jakkoli navázaní. Právě proto trváte na opravdu důkladné prevenci. Úvahám o tom, zda se necháte očkovat nejen proti nejrůznějším typům covidu, ale i proti sezonním respiračním chorobám, věnujete nemalou část času. Vzhledem k systematické péči, kterou svému zdraví věnujete, nepřipadá v úvahu, že byste na sebe nechali působit něco, o čem nikdo nic neví. Než se rozhodnete, že se naočkovat necháte, seženete si veškeré informace, které jsou k dispozici. Ze svých známých vytáhnete člověka, který je v této oblasti po profesní stránce nejlepší, a pak se ho vyptáte na veškeré podrobnosti a detaily. Toho, že by vám třeba řekl, že na vás nemá čas, se obávat nemusíte. Váš projev bude tak naléhavý a vaše dotazy tak promyšlené, že se s vámi bude bavit, i kdyby nechtěl… Když se pak do vašeho sektoru zdraví těla dostane 11. dubna Venuše (bude zde do 6. května), měli byste si hlídat metabolismus. Objednejte se u praktického lékaře a požádejte ho o kontrolu hladiny cukru, cholesterolu a všeho, co ho napadne a co bude považovat za důležité. Když pak dostanete výsledky, měli byste být spokojení a nepátrat dál.

Mezi 11. a 27. červnem, kdy na vaše zdraví působí Merkur, byste se měli zabývat provázaností těla a duše. Přemýšlejte, zda zejména za žaludečními a trávicími potížemi, s nimiž se potýkáte, nejsou problémy spíše psychického rázu. Otázky, které vás v tomto směru napadají, jsou sice četné a různorodé, ale zase ne tak naléhavé, abyste na ně museli klopotně a soustředěně hledat odpovědi. Přesto byste na nich měli pracovat – i když třeba trochu volnějším tempem. Pokud je pak odsunete s tím, že to není zdaleka tak důležité, jak jste si mysleli, zdánlivě se nebude nic dít. Léto a časný podzim prožijete v klidu a relativní pohodě.

Ke změně pak dojde až mezi koncem listopadu a koncem prosince, kdy se do vašeho sektoru zdraví duše dostává zároveň Mars a spolu s ním i Merkur. Najednou zjistíte, že vás nezodpovězené otázky obírají o klidné spaní a nutí vás, abyste se jimi zabývali opravdu intenzivně. Vzhledem k tomu, že toto období padlo do předvánočního běsu, kdy jste opravdu na roztrhání, budete ještě unavenější, ještě roztržitější – a v důsledku toho ještě naštvanější na celý svět. Pokud se chcete tomuto nepříliš příjemnému scénáři vyhnout, je potřeba, abyste se nenechali ukolébat létem a první polovinou podzimu, kdy se zdánlivě nic neděje, ale už v té době začali své dlouhodobé problémy řešit a na sobě pracovat. Můžete se sice dozvědět (nebo můžete mít i vy sami pocit), že jde o ztracený čas a zbytečně vyhozené peníze, ale to si myslet opravdu nesmíte. Dobře víte, že zdravý duch a zdravé tělo tvoří spojité nádoby, které vám umožní fungovat tak, abyste byli v pohodě jak vy, tak celý váš soukromý vesmír.

Kariéra, práce, peníze

V tom, co se peněz, majetku a investic týče, váš čekají mnohá překvapení. Pokud chcete a potřebujete uspět, musíte se chovat rozumně a trpělivě. Naštěstí vám to nedělá problém.

Díky svému vládci Saturnu víte, že kdo si počká, ten se dočká. V prvních dvou měsících roku byste měli využít všech pozitivních podnětů, které vám přinese Saturn ve vašem sektoru majetku vlastního. S jeho pomocí se vám s rozmyslem podaří dotáhnout do dalšího stadia, nebo dokonce do vítězného konce všechno, co se peněz týče a co máte rozpracované. Pokud však přemýšlíte nad investicemi nebo nad rozšířením nynějších závazků, měli byste fungovat hodně opatrně. To, co se vám dnes zdá rozumné, se může během několika týdnů změnit v noční můru, která vás zatěžuje víc, než je třeba.

Kdybyste patřili do kategorie lidí, kteří už teď mají s penězi problémy (ve vašem případě je něco takového sice krajně nepravděpodobné, ale občas se i něco takového stát může), snažte se v této době své finance co nejvíce zkonsolidovat. Od začátku roku, kdy ve vašem sektoru majetku vlastního nejdříve pobývá Merkur spolu s Venuší (do 26. ledna) a pak do 10. února Merkur sólo, vás v tomto směru může leccos zajímavého napadnout. Kdyby se vám nepodařilo do 7. března, kdy vaše finance zajišťuje a ovlivňuje Saturn, zvládnout podle svých představ, nevadí. V takovém případě si přes březen a duben dáte pauzu. Následně všechny síly nasměrujete na dny po 16. květnu. Jupiter se pak dostane do Býka, odkud vás příjemně ovlivní, a navíc se ještě postará o tu tolik potřebnou trochu štěstí.

Když pak do vašeho domu majetku vlastního nakoukne mezi 23. březnem a 11. červnem Pluto, čekejte v tomto ohledu zajímavá překvapení. Přijmout je podle vlastního uvážení můžete, ale nemusíte. Když je přijmete, měli byste se ale připravit, že jde o běh na hodně dlouhou trať.

První nesmělé signály přijdou mezi 27. srpnem a 11. říjnem, kdy vaším sektorem profese prochází Mars, na který pak mezi 5. a 21. říjnem navazuje Merkur. Vypadá to, že se dostanete do situace, kdy konečně dokážete v rámci pracovních povinností prosadit své názory tak, aby všichni pochopili, že jejich realizace bude nejen prospěšná, ale i finančně výhodná. Když pak vaším sektorem profese mezi 8. listopadem a 3. prosincem projde Venuše, začnete přemýšlet, zda máte opravdu zůstat v práci, kde vás za vaše nápady sice chválí a slibují vám tu a tam odměny, nebo se rozhodnete zariskovat a jít na volnou nohu. Ve vašem případě by bylo rozhodně lepší, ale taky náročnější. Vzhledem k Plutu, které tuto oblast vašeho života bude během dalších dlouhých let ovlivňovat, se ale jedná o plány hodně dlouhodobé. Letos byste jenom pracovali a z veškerých sil se snažili, aby vaše snaha přinesla zasloužené plody. Naštěstí by byl na vaší straně Jupiter, který by vám kromě už výše zmíněného štěstí poskytl kontakty se skvělými lidmi, vynikající nápady a taky zdravý rozum, bez kterého to opravdu nejde. Šancí máte tedy docela dost. A o to, abyste je využili, jak náleží, se přece už postarat dokážete!

Seberozvoj a duchovní cesta

Než jste pochopili, že k tomu, abyste podávali v práci výkony, které jsou tak dobré, že uspokojují vaši ctižádost, potřebujete mít v pohodě nejen tělo, ale především psychiku, trvalo vám to dost dlouho.

Teď kdy to už víte, si dokážete život z valné části dirigovat tak, abyste mohli obě tyto důležité složky péče o sebe samotné pokrýt, se chováte tak, aby se vám v tomto ohledu co nejvíce dařilo. Pokud se však chcete učit něco nového, je potřeba, abyste začali opravdu od základů. To, že si myslíte, že v daném oboru máte základy, na které se můžete spolehnout, ještě neznamená, že se k nim nebudete muset vrátit a důkladně je ještě jednou propracovat. Kdybyste se rozhodli, že k tomu využijete Venuši, která je ve vašem sektoru základního vzdělání mezi 27. lednem a 19. únorem, nalezli byste v získávání nových vědomostí rázem zalíbení. Nedalo by se sice říct, že by vám všechno šlo do hlavy vyloženě samo, ale učení vás bude bavit tak, jak vás žádná podobná aktivita už hodně dlouho nebavila. Navíc se dá čekat, že se v rámci studia seznámíte s novými a velice zajímavými lidmi. Když se pak mezi 2. a 18. březnem do stejné oblasti dostane Merkur, můžete začít zcela vážně uvažovat, že se v této oblasti zdokonalíte ještě víc.

Právě tam ale bude potřeba, abyste se zaměřili na práci s psychikou a v nejširším slova smyslu s duší. Potřebujete se zvládnout tak, abyste se naučili odlišovat to, co je důležité, od toho, co zase tak podstatné není. Čím dříve pochopíte, že je zbytečné, abyste věnovali pozornost něčemu, co vás ovlivňuje leda tak okrajově a co vy sami nemůžete ovlivnit vůbec, tím to bude lepší. Problémem zůstává způsob, jak se k relaxaci propracovat a jakým způsobem na ní začít pracovat. Každý, s kým se začnete radit, vám doporučí, abyste si našli někoho, kdo vás to naučí a kdo při vás bude při prvních nelehkých krocích stát. Problém je však v tom, že vy situaci, kdy byste k sobě pustili člověka, který by vám viděl do duše, představit nedovedete. Právě vám však kromě vaší obvyklé vytrvalosti pomůže i moderní technika. Lekce relaxace, uvolňování a podobných dovedností si najdete na internetu a naučíte se je sami. Díky vrozené preciznosti se nemusíte bát, že byste něco nepochopili a pak dělali špatně. Díky jaru, které strávíte v pilné práci na vlastním sebezdokonalení, budete v době, kdy budou planety procházet vaším sektorem vyššího vzdělání a duchovního života, v naprosté duševní pohodě, plné výkonnosti, a navíc i v náladě, kdy chcete světu ukázat a dokázat, že jste opravdu dobří.

Šanci, abyste se v tomto směru předvedli v co nejlepším světle, přijde v prvním kole mezi 10. červencem a 26. srpnem. Mars, který touto oblastí prochází, vám vysvětluje, že máte bojovat i o to, co byste jindy vnímali jako boj předem ztracený. Když se pak do vašeho sektoru duchovního růstu dostane mezi 29. červencem a 4. říjnem Merkur, budete daleko silnější, zocelenější a připravení k výkonům, o kterých jste dosud jen uvažovali jako o jedné z nepředstavitelných možností. A když pak ve stejné oblasti mezi 8. říjnem a 7. listopadem bude Venuše, můžete se pyšně ohlédnout za tím, co jste zvládli, a sami sebe za to upřímně pochválit.

Dvanáct důležitých dní, které prožijete v roce 2023

Datum Co proběhne Co to přinese

18. ledna

Stacionární Merkur v Kozorohu Své názory vyjadřujte přímo a bez okolků. Získáte za to všeobecný obdiv!

16. února

Slunce konjunkce Saturn Hesla k účtům nedávejte ani tomu, kdo vás o to moc pěkně prosí!

7. března

Saturn vstupuje do Ryb Každé slovo važte ještě důkladněji, než jste ho vážili dosud.

20. dubna

Sluneční zatmění v Beranu Ať se děje cokoli, nesmíte dovolit, aby se rodina rozhádala.

7. května

Venuše vstupuje do Raka Partner vás opravdu miluje. Tím, že se k vám chová láskyplně, nic nesleduje a nic po vás nechce.

5. června

Venuše vstupuje do Lva Pozor si dejte na dluhy za něco, co zase tak nutně nepotřebujete.

1. července

Slunce sextil Jupiter Peníze přijdou ze zdroje, na který jste skoro zapomněli.

27. srpna

Mars vstupuje do Vah V práci se projevujte aktivněji, než jste se projevovali dosud.

4. září

tacionární Jupiter v Býku Věnujte se tomu, co vás baví, peníze pak zaručeně přijdou.

28. října

Měsíční zatmění v Býku Když dokážete lásku a rozum náležitě vyvážit, přijde i štěstí.

10. listopadu

Merkur v stupuje do Střelce Tajemství, která se k vám dostanou, si musíte nechat pro sebe!

1. prosince

Merkur vstupuje do Kozoroha Snažte se dát dohromady všechny důležité úřední záležitosti tak, abyste je do konce roku dotáhli do finále.

ZDROJ: časopis Vlasta, E.M.A. Europe

Související články