V době karantény se rozběhl mezi lidmi zavřenými doma krásný trend – pečení chleba. Hromadně jsme objevovali radost ze vzešlého kvásku, měkkosti těsta, vůně pečení a křupavosti čerstvé kůrky. Jestli ale nemáte talent nebo třeba jenom čas zadělat si na domácí zázrak, můžete se pokochat tím, jak to umějí jiní. Třeba autorka instagramového účtu Bread and Birkins skrytá pod jménem @bakethisbread. Domácím pečením se začala zabývat v lednu 2020 a její videa, kde zdobí bochníky před pečením ozdobnou řezbou, nasbíraly několik desítek tisíc zhlédnutí. Užijte si taky měkkost těsta a domáckou radost z krásného výtvoru:

Tvárná cukrová hmota a ruce, které z ní tvoří neuvěřitelné filigránské dobrůtky – to je youtubový kanál australské firmičky Sticky (v překladu ulepený). Nastupující cukrářská generace se na něm chlubí videi, kde vyrábějí tvrdé bonbony, které si pamatujeme z dob mládí, i když tehdy se v nich skrýval třeba Ferda Mravenec. Krátký film, který nabízíme k relaxaci, je bez komentáře a zařazuje se k takzvaným ASMR videím (zkratka znamená autonomous sensory meridian response a označuje fyziologickou reakci na různé zvukové podněty, v tomto případě bublání, hnětení a sekání). Kromě vizuální nádhery kanoucího cukrového roztoku si můžete užívat i zvuky vřící směsi nebo odsekávaných bonbonů. Nebudeme vám dopředu prozrazovat, co se nakonec skrývá v cukrovinkách, které vzniknou před vašima očima, ale zkuste hádat:

Zdroj: Youtube

A královská disciplína nakonec. Asi všichni jsme někdy zkusili zdobit dorty s jasnou představou, jaká nádhera to bude, až to bude hotové. A ony se pak ty polevy, krémy nebo šlehačky chovaly úplně jinak, mrchy jedny nepoddajné, a dort jsme konzumentům předkládali se slovy: Ale je to fakt dobrý! Kompilací záběrů, na kterých zdobí dorty opravdoví mistři, najdete na internetu tisíce, ale tady je jeden na ukázku. Sice jsme na začátku říkali, že u těchto obrázků neztloustnete, ale je dost dobře možné, že k tomu videu si budete muset něco zakousnout:

Zdroj: Youtube