Zdroj: Youtube

Jennifer vždycky působila jako člověk z masa a kostí, který si ze sebe umí dělat legraci. Proslula mnoha trapasy, přebrepty a faux pas. Během rozhovorů působila vždycky jako někdo, kdo nemá co skrývat. I když byla často považována za sex symbol, svým chováním spíše připomínala holku od vedle, která si nenechá nic líbit. Jennifer byla v letech 2015 a 2016 – především díky hitu Hunger Games - nejlépe placenou herečkou Hollywoodu. A to jí bylo pouhých pětadvacet! Maximálně se ovšem snažila, aby jí sláva nebránila ve „styku“ s normálním světem. Po rychlém úspěchu se přesto dostavila zaškobrtnutí – její snímky Pasažéři (2016), matka! (2017), Rudá volavka (2018) a X-Men: Dark Phoenix (2019) komerčně v podstatě propadly. „Nevybírala jsem si dostatečně kvalitní projekty. A taky myslím, že už se mě všichni nasytili, protože jsem jednu dobu byla prostě všude.

Měli mě dost. Konečně i mně samotné bylo ze sebe zle. Cokoliv jsem udělala, bylo špatně, nic nebylo dost dobré… Celý život jsem se chtěla někomu zavděčit, vlastně všem,“ přiznává s odstupem herečka s tím, že práce v ní vyvolávala mylný pocit. „Pořád jsem si říkala, že na mě přece nemůže nikdo být naštvaný, vždyť točím – pracuju, jsem herečka, a tak to má být! Zároveň pro mě natáčení představovalo bezpečí, nebyla to divočina jako skutečný svět, kde na mě každý pokřikoval a fotil si mě. Mohla jsem tam být v klidu. Jenže pak jsem se jednou zeptala sama sebe, jestli chodím do práce jen proto, že tam prostě chci fyzicky být, nebo proto, že mi na projektu záleží a chci se stát jeho součástí. Došlo mi, že práce automaticky neznamená klid duše. Neměla jsem vlastně žádný život, a tak jsem se rozhodla, že si nějaký pořídím,“ vzpomínala nedávno na důvody, proč se v roce 2019 rozhodla pro profesní pauzu. Zcela se stáhla z veřejného života, žádné večírky, žádné tiskovky, žádná práce. Věnovala se tehdy začínajícímu vztahu a osud jejímu rozhodnutí v podstatě přál – zanedlouho přišla pandemie a „pauzu“ si na dva roky dal celý svět.

Cesta k Mafiánce

Život mimo světla reflektorů přinesl Jennifer mnohé změny. „V dobách Hunger Games jsem ven v podstatě nevycházela bez bodyguarda. Pokaždé, když jsem kamkoli vešla, se ke mně hned někdo vrhnul a osobní strážce představoval jistotu. Když jsem ale začala randit se svým budoucím manželem, nechtěla jsem chodit na večeře s garde, takže jsem od toho pomalu upouštěla – a nakonec to bylo vlastně v pohodě…,“ svěřuje se Jennifer a zároveň se smíchem dodává, že si vůbec není jistá, jestli o tom z bezpečnostních důvodů může mluvit.

O narušení soukromí totiž něco ví. V roce 2014 se někdo naboural do jejího online úložiště a zveřejnil její intimní fotografie. „Kdokoli může jít na internet a podívat se na moje nahé tělo. Kdykoli. Bez mého souhlasu. A nepřestává to ani po letech, ty fotky se pořád objevují a pořád je někdo někam nahrává. Tohoto traumatu se nikdy nezbavím,“ říká posmutněle v rozhovoru pro Vanity Fair.

V rámci své herecké pauzy ale pracovně nezahálela – v roce 2018 se svou kamarádkou založila produkční společnost Excellent Cadaver (česky Ctihodná mrtvola), pojmenovanou podle mafiánského termínu cadaveri eccellenti, užívaného pro odstranění prominentních osobností. „Líbí se mi ten název, je to takové rozčilující,“ usmívá se. Jennifer se do nové role poměrně rychle ponořila a vyvíjí hned několik projektů najednou – pro jeden z nich získala režiséra Paola Sorrentina (Velká nádhera, seriál Mladý papež). Právě on by ji měl režírovat v připravovaném životopisném thrilleru Mafiánka, ve kterém Jennifer ztvární hlavní úlohu single matky z New Yorku, jež se stane informátorkou a agentkou FBI. Kromě toho má v portfoliu válečné drama o vojačce, která se s poškozením mozku vrací z Afghánistánu domů, kde musí bojovat o své uzdravení, nebo životopisný příběh Bad Blood o podnikatelce Elizabeth Holmes, jež v roce 2014 rozjela za pomoci mnoha bohatých sponzorů svůj medicínský start-up Theranos. Měl přinést revoluční krevní analýzu pouze z jedné jediné kapičky krve, jenže všechno byl tak trochu podvod a podnikatelka skončila za mřížemi.

Nové soukromé role

Plánů má Jennifer vlastně víc než dost, ale kvůli práci se rozhodně nehodlá vzdát nové úlohy ženy a matky. „Často se mě lidé ptají, co se mi na našem manželství líbí. Ráda chodím s mužem na nákupy. Nevím proč, ale naplňuje mě to podivnou radostí, připadá mi to jako taková metafora pro celé manželství… Máme seznam věcí, které si potřebujeme pořídit, musíme spolupracovat a společně našeho cíle dosáhneme! A já si vždycky navíc koupím nějaký časopis s recepty, přičemž Cooke mi pokaždé řekne: ‚Vždyť podle toho stejně vařit nebudeš. Kdy to jako hodláš udělat?‘ A já vždycky sebevědomě prohlásím: ‚Jasně že uvařím, v úterý!‘ – pak na to samozřejmě nikdy nedojde,“ popisuje něco málo ze soukromého života. Prozrazuje toho však čím dál tím méně a kupříkladu o mateřství a o svém synkovi (o tom, že je to chlapec, se svět dozvěděl vlastně omylem) se zcela odmítá bavit – poučená ze své vlastní minulosti…

Jennifer a Cooke Maroney

V roce 2018 se začala pohybovat v blízkosti newyorského galeristy Cooka Maroneyho. O necelý rok později se s ním zasnoubila a v říjnu 2018 se vzali na Rhode Islandu. V únoru 2022 se jim narodil první potomek; že to je chlapeček, se letos v květnu omylem prořekla moderátorka Ellen DeGeneres v televizním interview s Jennifer…

Jennifer Shrader Lawrence

Jennifer Shrader Lawrence

  • Narodila se 15. srpna 1990 v Kentucky, má dva starší bratry.
  • Ve čtrnácti ji na ulici oslovil lovec talentů a brzy získala smlouvu s agenturou. Odešla ze školy a přestěhovala se do Los Angeles.
  • Čtyři roky po začátku kariéry získala nominaci na Oscara za svůj výkon v dramatu Do morku kostí (2010).
  • V roce 2011 ztvárnila mutantku Mystique v restartované sérii X-Men s názvem X-Men: První třída (hrála ji pak ještě třikrát). 
  • Proslavila se především jako Katniss Everdeen, hlavní hrdinka slavné čtyřdílné filmové série Hunger Games podle stejnojmenné knižní ságy Suzanne Collinsové.
  • Ve dvaadvaceti získala Oscara za hlavní roli v tragikomedii Terapie láskou (2012), od té doby má na kontě další dvě nominace – za filmy Špinavý trik a Podnikavá Joy. Za role ve všech třech filmech získala Zlatý globus.
  • Hrála ve filmech Serena, Pasažéři, matka! nebo v netflixovém hitu K Zemi hleď.

ZDROJ: TV Star

Související články