Ivana Trump měla velký strach z nákazy covidem, proto poslední dva roky trávila v izolaci za zdmi svého luxusního domova. Dle nejbližší kamarádky vycházela jen do restaurace za rohem. Letošní rok pro ni ale měl být jiný. Chtěla cestovat. Toužila se znovu podívat do St. Tropez, které milovala. Měla to být její první cesta od vypuknutí pandemie koronaviru. S televizní producentkou Nikki Haskellovou pak plánovala cestu kolem světa. Nic z toho už ovšem nestihla. Česká rodačka zemřela na zástavu srdce.

Její smrt zaskočila rodinu i blízké. Dcera Ivanka i přes bolest a smutek poslala své mamince do nebe dojemný vzkaz: „Máma byla skvělá, okouzlující, vášnivá a zlomyslně zábavná. V každém svém činu projevovala sílu, houževnatost a odhodlání. Žila život naplno – nikdy si nenechala ujít příležitost se smát a tančit. Bude mi navždy chybět a v našich srdcích budu vždy udržovat její vzpomínku živou,“ napsala na Instagram Ivanka, taktéž trojnásobná maminka. Kromě dcery měla Ivana Trump ještě syny Donalda juniora a Erica. Otcem dětí je její druhý manžel, bývalý americký prezident Donald Trump. Manželství vydrželo 14 let.

A jak se vlastně česká rodačka ze Zlína dostala za oceán? V mládí závodně lyžovala, byla juniorskou reprezentantkou. Také se věnovala modelingu. Díky sportu hodně cestovala a nakonec i emigrovala. Nejdříve do Rakouska, poté do USA. Jejím prvním mužem byl lyžař Alfred Winklemeier, se kterým ale manželství vydrželo pouhé dva roky. Druhým manželem byl již zmíněný Donald Trump, díky kterému zakusila život nejvyšších společenských vrstev. Jenže ani svazek s miliardářem a úspěšným byznysmenem nevydržel. Ivana následně zkoušela najít štěstí v náruči o několik let staršího italského podnikatele Riccarda Mazzucchelliho, kterého si dokonce i vzala. Po 22 měsících už ale opět žádala o rozvod. Její osudovou láskou se stal až o třiadvacet let mladší model Rossano Rubicondi, s nímž Ivana v roce 2008 oblékla svatební šaty počtvrté. A přestože byl pár po pouhém roce manželství rozveden, v kontaktu byli až do smutného konce Rubicondiho, který se potýkal s rakovinou kůže. Jeho náhlý odchod Ivanu Trump zdrtil. Svého milého tak přežila jen o necelý rok.

Kdo byla Ivana Trump?

Kdo byla Ivana Trump?

  • Ivana Trump, rozená Zelníčková, se narodila 20. února 1949 v Československu v tehdejším Gottwaldově, dnešním Zlíně.
  • Její otec byl elektrotechnik, matka pracovala jako telefonní operátorka.
  • Od útlého věku lyžovala. Byla členkou juniorské národní lyžařské reprezentace.
  • V roce 1972 byla údajně vybrána jako náhradnice do československého olympijského týmu, díky čemuž jí bylo dovoleno cestovat i mimo komunistický východní blok.
  • Ve stejném roce získala magisterský titul z tělesné výchovy na Karlově Univerzitě v Praze.
  • V roce 1970 se objevila v Československé televizi v dětském televizním seriálu Pan Tau.
  • Rozjela vlastní síť hotelů a stala se úspěšnou podnikatelkou. V roce 1990 byla v USA vyhlášena hoteliérkou roku.
  • Svět ji znal jako exmanželku bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Zdroj: Vlasta.cz