Nákup nového oblečení

Než se vydáte do obchodu s oblečením, ujasněte si, co vlastně potřebujete. Jelikož bývá nabídka dětského oblečení skutečně bohatá a do velké míry je to roztomilost sama, díky jasné vizi se vyhnete případnému záchvatovitému nakupování. Můžete se podívat do větších řetězců nebo zavítat do specializované prodejny s oblečením pro kojence. V obou případech (a zvlášť pořizujete-li věci pro své první dítko) si rozhodně nechte poradit ohledně střihu, materiálu i velikosti.

TIP: Pro novorozence vybírejte oblečení velikosti 56, nicméně pokud očekáváte příchod většího miminka, můžete sáhnout rovnou po velikosti 62.

Oblečení z druhé ruky

Dětské bazárky a secondhandy jsou jednou z možností, jak chytře nakupovat oblečení pro dítě. Mnohdy se totiž stává, že budoucí či stávající maminka dostane tolik oblečků, že ho dítko ani nedokáže unosit, takže jej ráda prodá přes internet nebo odnese do kamenného „sekáče“. Můžete tak najít spoustu oblečení za výhodnou cenu a zbude vám pár korun navíc na nákup další výbavy.

Pokud se stavíte k nákupům z druhé ruky poněkud skepticky, nemusíte se bát. Nabízené oblečení je vždy čisté, a pokud bylo nošené, obchody dbají na jeho vyprání. V mnohých secondhandech jsou dětské sekce dobře členěné i rozdělené podle věku, takže nebudete muset zdlouhavě pátrat po tom, co zrovna hledáte.

Výbava pro nejmenší

Nakupovat ostatní výbavu pro nejmenší je velmi podobné jako vybírat oblečení. Nikdy totiž nevíte, co se vám nakonec bude hodit. Na internetu ale dohledáte pár základních seznamů, kterými se můžete inspirovat. Co se na seznamu “výbava pro miminko” objevuje nejčastěji?

Oblečení: několik kusů dětských bodýček, dupaček, čepiček, svetrů a kabátků, ponožek, punčoch a dalších věcí včetně zimní výbavy (pokud je třeba).

  • Výbava pro spánek: dětská postýlka, hnízdečko pro miminko, zavinovačka, prostěradla a dětské deky.
  • Chůvička, případně monitor dechu.
  • Výbava pro koupání: vanička, dětské osušky, žínky a teploměr na vodu.
  • Výbava pro přebalování: přebalovací pult, případně podložka, papírové pleny, vlhčené ubrousky a mast na zadeček.
  • Výbava pro cestování: kočárek, případně šátek a autosedačka.
  • Ostatní: dudlíky, hrací deka, teploměr, odsávačka na mléko, kojící polštář apod.