Podle Neila Crabtreeho, astrologa z Mayo School of Astrology, každé znamení má svůj specifický typ inteligence, a nelze tedy říct, které je opravdu nejchytřejší. Zdá se, že každý jsme chytrý po svém a svým vlastním způsobem.

Beran

Berani jsou autoritativní a milují riziko. Jsou intuitivní a věří svému střevu. Jsou schopni rozeznat svoje vlastní pocity, moc dobře znají sami sebe a svoje cíle. Každý jejich krok vede k cíli. Riskování se Berani nebojí ani náhodou. Jejich inteligence tedy spočívá v umění číst pocity, emoce, motivy a chování ostatních lidí.

Býk

Býci prokazují především praktickou inteligenci. Jsou inteligentní a známí svou fyzickou silou a výdrží. Díky tomu jim jdou sporty. To, co dělají nejlépe, je pohyb. Další inteligencí je u Býků schopnost mezilidských vztahů. Jsou neuvěřitelně soucitní a o druhé se skutečně zajímají.

Blíženci

Blíženci patří rozhodně k duševním chytrolínům. Jsou známí tím, že se zajímají o spoustu věcí najednou. Jsou také schopni hlasitě a jasně vyjadřovat svoje názory, takže jejich inteligence spočívá hlavně v lingvistice. Ví se také o nich, že jsou nerozhodní, ale v komunikaci je nikdo nepředčí. Spousta Blíženců je výborných psavců, rádi čtou a sdílejí životní zkušenosti. Překvapivě jsou taky dobří v číslech a řešení problémů, dedukci a logických výzvách.

Rak

Starostliví Raci jsou velmi citliví lidé, kteří milují péči o ostatní, zejména své blízké. Mají přirozenou inteligenci, a to zřejmě největší ze všech znamení zvěrokruhu. Ochranitelští jsou i ke všemu na této zemi, milují přírodu a mají přirozený vztah k zvířatům a rostlinám. Vždy jsou také v souladu se svým vnitřním já, protože velmi dobře rozumí sami sobě a svým potřebám.

Lev

Lvi jako ohnivé znamení jsou nejintuitivnější ze všech a jsou také velmi adaptivní. Nebojí se riskovat a vždy se derou rádi dopředu. V zásadě mohou v životě dosáhnout všeho, na co si vzpomenou. Jsou výteční, pokud jde o hudební inteligenci, snadno si pamatují melodie, rytmy a noty. Bývají z nich výborní skladatelé a hudebníci. Sebevědomí a stateční Lvi také vědí, jak se správně ve vhodnou chvíli projevit a vyjádřit, takže i jazyková inteligence je jejich plus.

Panna

Jsou to takoví detektivové zvěrokruhu, jsou skvělí v logických a matematických výzvách, hádankách a úkolech. Díky jejich trpělivosti, analytickým a dedukčním i pozorovacím schopnostem je jejich matematická inteligence na úrovni, které nemůže nikdo další konkurovat. Tihle praktičtí géniové přijdou rychle s hypotézou a vždy dokážou, že je správná. Jsou taky sebevědomí a mají i zdravý selský rozum. Pokud byste soutěžili v pořadu „Chcete být milionářem“ a museli byste si vybrat, komu zavolat o radu, nerozmýšlejte se dvakrát – Panně.

Váhy

Harmonie, rovnováha, mír. Bez ohledu na to, jak se to může druhým jevit stereotypní, jsou to právě Váhy, které to umí. Jak jinak by vybudovaly dokonale vyvážený a klidný život, jaký chtějí, pokud by jejich mezilidská inteligence nebyla na vysoké úrovni? Tito přátelští a interaktivní jedinci dokážou rozpoznat pocity druhých, a kdykoli je to třeba, obětují vlastní štěstí, aby se ostatní cítili líp. Jsou velmi vnímaví, pokud jde o náladu jiných lidí. Mají taky velký talent na jazyky a hudbu.

Štír

Štíři mají výbornou prostorovou i vizuální představivost. Jsou to vášnivci, kteří to o sobě mimochodem dobře vědí. Znají své pocity i cíle, takže taky vědí, kolik práce do všeho musí vynaložit, aby se jim to splnilo. Protože dokážou vidět až do vašeho žaludku, je nemožné jim lhát. Vždy poznají okamžitě vaše skutečné úmysly. Další inteligencí, kterou mají, je schopnost vizualizovat, cokoli mají ve své hlavě, což je dobré pro kreativní návrhy v jakékoli oblasti.

Střelec

Střelci jsou existenciální bytosti, kteří život milují se vším všudy. Zdá se, že tihle filozofové a šlechetní lidé rádi řeší životní otázky – například, proč žijeme, proč musíme umřít, co bude po smrti. Neustále hledají svoje místo na zemi a mnozí to taky najdou. Proto se často zdá, že vědí přesně, co musí dělat. Jejich mysl a tělo jsou dobře synchronizované a výborní jsou, i pokud jde o fyzické úkoly a činnosti. Obzvláště si užívají práce, kdy musí použít holé ruce.

Kozoroh

Kozorozi jsou přirození řešitelé problémů. Jejich logicko-matematická inteligence je jednou z nejkvalitnějších vlastností a vyhovuje jejich směsici osobnostních rysů. Jsou totiž loajální, upřímní, soucitní a především ambiciózní. Stačí se podívat na Kozoroha, jak jde tvrdě za svým cílem, a přesně víte – je to skutečný význam ctižádosti. Navíc nemají problém se vyjadřovat.

Vodnář

Vodnáři prý mají nejvyšší úroveň analytické inteligence, i když v tom jim konkurují Panny. Dokážou zanalyzovat naprosto cokoli, od vašich vztahů po vaše zdraví. Jsou to zvídaví myslitelé a na všechny otázky dokážou najít odpověď. Jsou vynalézaví a ostře smýšlející, i proto jsou nejchytřejší vzdušné znamení. Navzdory tomu jsou považováni za poněkud necitlivé a bez emocí. Ale je to jen zdání, jsou to humanisté s velkým srdcem.

Ryby

Citlivé Ryby jsou rozhodně emočně velmi inteligentní, jejich EQ je skutečně vysoké. Chápou lidi a přírodu víc než druzí. Váží si všeho živého i neživého a baví je trávit co nejvíc času venku. Díky tomu jsou skvělí při chovu zvířat a dosahování maximálního potenciálu, pokud jde o pěstování květin (bez velkého úsilí). Další typ inteligence, kterou Ryby vlastní, je vizuálně-prostorová schopnost. Tihle vysoce imaginativní jedinci vidí svět jasně ve 3D a mají i umělecké dovednosti. Plánujete výlet někam, kde jste nikdy nebyli? Vezměte s sebou Ryby!