KDYŽ JE VÁM 30+

Ve třiceti se vedle genetických predispozic začne na pleti projevovat i to, jak jste se k ní dosud chovala. Proud času všeobecně ubere tváři mladistvou zářivost, objeví se první jemné vrásky, často mimické na čele, v okolí očí. Jsou to změny zatím celkem přehlédnutelné, ovšem berte je jako signál k tomu, začít se o pleť cílevědomě starat. A vezměte na vědomí, že stárnutí urychluje především nadměrné holdování sluníčku bez krémů s ochranným faktorem.

Naučte se

Základem každodenní péče by měl být kvalitní hydratační krém s UV filtrem. Prospěje pleti normální až smíšené, vyrovná se i s mastnější.

Máte-li od přírody suchou pleť, třeba i se sklonem k citlivosti, ocení speciální krémy, které respektují její nároky. Vedle látek hydratačních obsahují i složky zklidňující, naopak se do nich nepřidává nic, co by mohlo pleť dráždit, třeba parfemační složky nebo určité druhy konzervačních látek.

Večer tvář důkladně odličte, a to i v případě, že nepoužíváte make-up. Nejrychlejší způsob, jak se rozloučit s nečistotami, je použít ve sprše čisticí gel.

3 problémy, které by vás mohly potkat

1. Rozšířené póry. Zkroťte je pomocí vyhlazujícího séra, které póry čistí a zmenšují, obsahuje i částice silikonu a diakalytu, působící na optické vlastnosti pleti – vytváří efekt měkkého světla, které potlačuje kontrast mezi světlými a tmavými částmi obličeje, což maskuje nedokonalosti.
2. Mimické vrásky. Přímo do nechtěných propadlin vklepejte sérum proti vráskám.
3. Ztráta zářivosti. Tvář znovu rozsvítí krém, který obsahuje světlo odrážející částečky.

KDYŽ JE VÁM 40+

Regenerace kožních buněk se zpomaluje, objevují se viditelnější vrásky. Poškozují se také kolagenová a elastinová vlákna, takže pokožka začíná přicházet i o svou pevnost a pružnost. Vyplatí se poohlédnout se po péči, která dokáže tvorbu kolagenu zvýšit, a k zažitým kosmetickým rituálům jeden přidat – například zvyknout si používat noční krém.

Naučte se

Krémy proti stárnutí využívají nejnovější laboratorní technologie v kombinaci se silou osvědčených přírodních výtažků. Přináší příjemný pocit, že dopřáváte pleti moderní péči, ale přitom i tak trochu zůstáváte ve styku s přírodou. Když vydržíte měsíc si tvář pravidelně krémovat, všimnete si nejen úbytku vrásek, ale i návratu pevnosti pleti.

Aby se účinné látky mohly projevit naplno, usnadněte jim cestu a tvář před nanášením vyčistěte pleťovým mlékem a vodou. Krém tak vnikne do pokožky, aniž by musel překonávat bariéry nečistot a odumřelých kožních buněk.

3 problémy, které by vás mohly potkat

1. Barevné nerovnosti. Mohou souviset se změnami struktury pokožky. Pozná se to tak, že pleť je na dotek hrubší. Ocení pak hlubší zásah nějakého séra.
2. Suché tváře, mastné čelo. Aby se pleť zase „hodila“ do rovnováhy, nahraďte dosud používaný krém gelovou péčí, která tváře pohladí hydratací a mastnější partie příjemně zmatní.
3. Vrásky kolem očí. Ještě než se stačí jemné mimické linky prohloubit, hýčkejte náročné partie okolo očí luxusním očním krémem. Investice se vyplatí!

KDYŽ JE VÁM 50+

Určitě patříte k moderním ženám, kterým by padesátku málokdo hádal, a s cílenou kosmetickou péčí to ještě pár roků vydrží. Při skládání kompletního programu kombinujte luxusní kousky s cenově dostupnějšími, podle nároků vašeho typu pleti. Sledujte novinky v časopisech a nestyďte se nechat si doporučit péči ve specializovaných parfumeriích či lékárnách.

Naučte se

Neberte péči o pleť jako povinnost, ale jako radost. Krémy pro zralou pokožku mají luxusní bohaté textury, které při nanášení tvář pohladí, příjemný pocit přetrvá.

Pokud to příliš nezruinuje váš rodinný rozpočet, pořiďte si denní i noční krém z jedné pečující řady. Jejich aktivní složky na sebe navazují, což se projeví na vyšším účinku.

A nezapomínejte prodloužit péči o tvář na krk a dekolt, i tyto partie si zaslouží vypadat mladě déle!

3 problémy, které by vás mohly potkat

1. Křehká pleť. Pocit, jako by tvář byla z hedvábného papíru, často způsobují hormonální změny, provázející stárnutí organismu. Tuto situaci řeší třeba intenzivní ochranný denní krém s SPF.
2. Pigmentové skvrny. Tím, že pleť vysychá a ztrácí barevnou jednotu, mohou být náhle příliš nápadné. Na pigmentové skvrny platí důslednost a séra plus speciální péče, která pleť rozjasní, takže jsou skvrny méně vidět.
3. Vrásky okolo rtů. Pravidelnou péčí se dá hodně změnit. Zkuste korektor vrásek s kolagenem, který se nanáší na kontury rtů a hezky vyrovná nevzhledné rýhy. Na rty se pak aplikuje vyplňující krém s kyselinou hyaluronovou pro získání plnějšího objemu a celkově mladšího vzhledu.