Počítejte s tím, že vás to bude stát nějaký čas a námahu. Budete mimo jiné potřebovat dvacet až šedesát minut denně čtyři až pět dní v týdnu na pořádnou pohybovou aktivitu a zároveň se budete muset zavázat k tomu, že budete jíst jinak než dosud. Vyplatí se také investice do činek či posilovací gumy.

Počítejte s tím, že si budete psát, kolik, čeho sníte. Zároveň si sestavte cvičební plán, zahrnující kardio i posilovací cvičení, sepište si ho a držte se ho.

Zaměřte se na kardio

Tohle cvičení ve vysokém tempu je základem pro spalování kalorií a zvyšování výkonosti srce a plic, díky čemuž se doberete lepší kondice. Pokud jste začátečník, budete potřebovat nějaký čas, abyste se dokázali ve vysokém tempu pohybovat tak rychle, a tak dlouho, abyste skutečně hubli – což je dvacet až šedesát minut denně čtyři až pět dní v týdnu. Pokud nejste zvyklí se vůbec hýbat, můžete začít s 15-20 minutami tři až čtyři dny v týdnu a postupně prodlužuje čas a frekvenci.

Můžete běhat nebo ještě lépe hodně rychle chodit, plavat, jezdit na kole, případně si na internetu najít kardio cvičení ve vysokém tempu.

Musíte posilovat, jinak to nejde

Druhou a také nezbytnou částí vašeho programu bude silový trénink k budování svalové hmoty a zrychlení metabolismu – pokud chcete při posilování zároveň spalovat kalorie, volte cviky, při kterých posílíte celé těl najednou, jako jsou dřepy, výpady, kliky a shyby. Samozřejmě, pokud vám to vaše kondice a zdravotní stav dovolí.
Každopádně se zaměřte na posilování všech svalových skupin alespoň dvakrát týdně, s jedním nebo dvěma dny odpočinku mezi tréninky. Pokud jste začátečník, začněte u každého cviku jednou sérií po 15 opakováních. Přidávejte činky, posilovací gumy.

A samozřejmě, změny na talíři

  • Pište si, co jíte, abyste si uvědomili, kolik, čeho sníte a kde děláte případné chyby.
  • Nehladovte. Mnoho lidí kvůli hubnutí drasticky sníží denní energetický příjem, jenže tím si koledují mimo jiné o zpomalení metabolismu.
  • Pijte dost tekutin, ovšem neslazených.
  • Jezte pravidelně, ale hlídejte si velikost porcí
  • Jezte dostatek vlákniny, bílkoviny a ke každému jídlu přidávejte ovoce a zeleninu

Zdroj:

https://www.verywellfit.com/your-summer-weight-loss-program-1229934