Dokonale padnoucí dámské džíny

Bez stylových džínů se opravdu neobejde žádná žena. A je jen na vás, zda dáte raději přednost klasickým modrým džínám, džínám neutrální černé barvě či džínám v nějakém pestřejším odstínu. Jedno je však jisté, džíny dámské jsou skutečně naprostým must-have kouskem, který unosíte do práce, do školy, na nákupy, do kina, na výlet i na rande. Sluší mladým dívkám i ženám v nejlepších letech a dají se snadno zakomponovat do formálních i sportovních outfitů. Můžete je doplnit o mikinu s kapucí, pruhovaný svetr, košili a sako, péřovou bundu, vlněný kabát, tenisky i lodičky, a přitom pokaždé budou vypadat perfektně. Jestli tedy lze o nějakém fashion kousku opravdu říct, že je vskutku nadčasový a nestárnoucí, pak jsou to jednoznačně džíny dámské.

Dámské džíny a vhodné boty

Jaké boty ideálně obout k dámským džínám? Jakékoliv. A to doslova. Jednou z hlavních výhod dámských džínů je právě to, že se k nim chodí téměř všechno a můžete je obléct pro většinu příležitostí. Stačí pouze zvolit vhodný střih džínů a vhodný model bot. K džínám střihu regular fit, loose fit, relaxed fit, bootcut fit, skinny fit nebo slim fit se senzačně hodí jak dámské tenisky, tak ale i polokozacky damske. K těm se nebojte džíny rafinovaně ohrnout. Co se týče tenisek, zvolit můžete elegantní kožené s rovnou podrážkou i takzvané ugly sneakers. Chystáte se v džínách vydat na formálnější akci? Nezdráhejte se k nim obout ani lodičky na jehlovém podpatku či kozačky nad kolena. Během teplejších měsíců je lze doplnit o plátěnky, baleríny nebo o espadrilky.

Jaký svršek obléct k dámským džínám?

Stejně, jako je tomu v případě bot, tak je tomu i v případě dámských svršků. K džínám dámských se hodí snad všechny. Dáváte raději přednost elegantním kabátkům, propínacím svetříkům nebo dámským sakům? Skvělé, i k těm džíny úžasně padnou. Stejně tak ale vyniknou i v kombinaci s více streetwear kousky. Takové basic mikiny, prošívané vesty nebo oversized svetry jsou jako stvořené k tomu, aby se nosily právě společně s denim kalhotami.

Během zimy oblečte k modrým džínám dámské polokozačky, vlněný kabát, pletenou čepici a šálu. S takovým zimním outfitem uděláte mnoho parády kdekoliv. Naopak v létě zkuste k dámským džínám střihu relaxed fit obléct dámské polobotky a nějaký zajímavý top.

Obzvlášť oblíbená je mezi ženami kombinace džínů dámských a kožených bund. Jedná se o opravdu nestárnoucí duo, jež milují všechny ženy napříč generacemi. Koženou bundou však není myšlen pouze klasický černý křivák, ale například i dámské kožené sako, dámská kožená bunda s kožíškem nebo třeba kožený trenčkot či kožená prošívaná bunda. Jen těžko bychom totiž hledali dva materiály, které se k sobě hodí tak dobře, jako právě denim a kůže. Stejně dobře pak působí spolu s riflovinou i levnější alternativa v podání koženky. Jestliže se kombinace džínů dámských a dámské kožené bundy líbí i vám, máme pro vás malou inspiraci. Jak nosit koženou bundu? Podívejte se na 3 jedinečné outfity pro ženy.