Správný doprovod

Vždycky se vyplatí přitulit se k někomu staršímu, baculatějšímu, menšímu, s kontrastní barvou vlasů. Ženy všeobecně vypadají na fotkách nejlíp vedle mužů a dětí. Pozor na skupinové foto – kdo stojí na krajích, obvykle bývá protažen do šířky.

Správný úhel

Naše tvář je asymetrická, každému sluší nastavit ji v trochu jiném úhlu. Všimněte si, že i málokterá nádherná modelka se fotí úplně zepředu, protože tak obličej působí trochu placatě. Všeobecně hezky vypadá, když natočíte hlavu mírně do strany a trošku vysunete bradu. Ideální je vyzkoušet to před zrcadlem a zkuste si udělat i nějaké selfíčko jako trénink. Při fotce vestoje platí totéž, postavte se mírně bokem, jedno rameno zasuňte dozadu, jednu nohu předsuňte před druhou, aby tělo vypadalo štíhlejší.

Správný výraz

Smát se od ucha k uchu a vypadat pěkně není jednoduché. Vylezou syslí tvářičky a oči se promění v čárky. Stačí jen mírně zvednout koutky. A myslet přitom na něco pěkného. Také zkuste na chvilku zavřít oči, než cvakne spoušť. Nedívejte se přímo do čočky, budete šilhat. Podívejte se fotografovi nad rameno.

Správná výbava

● Lesk v obličeji působí svěže, ale na správném místě. Není to čelo, nos ani brada! Velmi jednoduše je před focením umravníte, když na ně přitisknete papírový kapesníček.

● Na lícních kostech to lesku sluší, protože dodává tváři hloubku a zeštíhluje tváře. Úplně stačí natřít si špičku prstu balzámem na rty nebo bezbarvým leskem a přetřít si lícní kosti asi od 2/3 až k hranici vlasů.

● Balzám si na pusu dejte, ale lesk raději ne. Při focení, hlavně jestli na vás budou blýskat, by mohl příliš zvýraznit vrásky a další nedokonalosti kolem pusy. Nejkrásnější pusu vytvoříte, když líčením napodobíte svou přirozenou barvu pusy, jen o tón tmavší, a zvolíte klasickou krémovou rtěnku – ani lesklou, ani matnou, něco mezi.

● Kosmetické fanynky si mohou den předem udělat peeling, ráno si dát hydratační masku a následovat hydratačním krémem. V průběhu dne i večera bude pokožka vypadat hebce a svěže.

● Pozor na tmavé stíny, zmenšují oko, pokud se přece jen chcete blýsknout kouřovým líčením, místo černé zvolte šedou, hnědou nebo fialovou.

● Černé linky zakázány! Vedle zmenšování oka často i deformují tvar.

● Řasenka prostě vypadá báječně, protože dodá pohledu hloubku, rozjasní oči, zvětší je a celkově oživuje výraz. Na horní řasy dvě tři vrstvy, na dolní jednu. Nebo dolní klidně vynechejte.