„Jednou jsme seděly s kamarádkou u vína, probíraly naše manžely a jako vždy přišlo na řadu téma sex. Asi je to běžné, že v našem věku se svojí polovičkou neprožíváme zrovna vášnivé noci, mně to ale prostě chybí. Shodly jsme se na tom, že bychom mohly otestovat, jestli je o nás ještě zájem…“ vypráví Jana. „Vím, že nejsem žádná hvězda a postavu rozhodně výstavní nemám, ale obličej si myslím ujde,“ směje se. S přibývajícím množstvím alkoholu a debatou nad stále stejným tématem si ten večer Jana založila profil na seznamce. Fotografii dala reálnou, vše ostatní byl výmysl. Chtěla se pouze dozvědět, jestli by o ni někdo stál, nic víc za tím tehdy nebylo.

Jak funguje seznamka

„Přiznávám, že jsem na seznamce lhala snad ve všem. Věk jsem snížila, povolání bylo úplně smyšlené a fotografie pořízená večer po pár sklenkách vína měla k realitě taky hodně daleko. To by ale jeden neřekl, kolik zpráv za ten večer přišlo, a hlavně od tak nádherných chlapů. I kdyby polovina z těch profilů byla smyšlená, stejně mi to dodalo sebevědomí. Na některé zprávy jsem ten večer odpověděla, ale šlo jen o takové online koketování. Další den jsem plánovala profil smazat, zábavy jsme si už užily dost. To jsem ale nevěděla, že se mi druhý večer po virtuálním flirtování zasteskne. Profil zůstal a já si dokonce s jedním neodolatelným týpkem dala schůzku,“ se studem ve tváři popisuje Jana.

Nejvášnivější noc mého života

Hned na začátku setkání Janě došlo, že udělala blbost. Z večerní opilecké zábavy se najednou vyklubalo rande, o které vlastně neměla zájem. Svého muže rozhodně nechtěla podvádět, natož měnit. Nápadníkovi situaci vysvětlila, ale zvědavost jí nakonec nedovolila hned odejít. Toho využil zkušený seznamovací „matador“ a jal se hrát svoji hru. Celý večer se nesl v duchu svůdných pohledů a nenápadných doteků a okouzlená Jana z rande neodešla, tedy ne hned.

„První záletnická schůzka byla příjemná, ačkoli já o randění vůbec nestála. Ovšem Michal moc dobře věděl, jak na mě, a nakonec z toho byla snad nejvášnivější noc v mém životě. Ráno jsme si vše vysvětlili a já si profil na seznamce smazala,“ vypráví Jana. „Říkala jsem si, že pro jednou by takový úlet stačil, přestože mi minimálně na týden hodně zlepšil náladu. Cítila jsem se opět přitažlivá, svůdná a sexy, jak už dlouhou dobu ne. Ani nevím, kdy přesně se to stalo, ale na seznamce jsem byla znovu.“

Napodruhé Jana do profilu uvedla jen jednu jedinou pravdivou informaci, a to že hledá pouze nezávazný sex. „Napsala jsem, že nechci na žádnou večeři ani si hrát na seznamování. Vůbec jsem netušila, jaká lavina se strhne a kolik chlapů je na seznamce přesně za tímhle účelem. Poštovní schránka byla během pár minut přeplněná. V ten moment jsem se zřejmě stala na seznamce závislou,“ dodává Jana ke svým počátkům na seznamce.

Nechci znát milence jménem

Manželství s Lubošem stále trvá, on ovšem o pravidelných nevěrách své ženy nemá ani ponětí. Jana přiznává, že je na seznamce téměř denně a schůzky má i několikrát do týdne. „Neumím si pomoci, od doby, co Luboše podvádím, jsem spokojená. Naše manželství narušené není, Luboš o sex nemá zájem a já si jej dopřávám jinde. Se svými milenci se neznám, nechci vědět žádné detaily, ani jejich pravá jména. Každého vidím jen jednou a upřímně, vždy jen na dobu určenou pouze pro sex. Myslím si, že je nás takových spousta,“ zakončuje svůj příběh Jana.

Pohled psychoterapeutky: odpovídá Mgr. Gabriela Skružná

Pohled psychoterapeutky: odpovídá Mgr. Gabriela Skružná

Nevěra má mnoho podob a různí lidé jim přikládají různou vážnost. V příběhu paní Jany se jedná o čistě fyzickou formu nevěry. Jana dělá také vše pro to, aby to tak zůstalo, a zůstává svému manželovi citově věrná. Díky tomu, že má možnost takto získat to jediné, co v manželství postrádá, hrozí možná mnohem menší nebezpečí, že se svému muži odcizí i emocionálně. Je vcelku pochopitelné, že se se svými zálety manželovi nesvěřuje, i když si dovedu představit, že by s takovou formou mohl i souhlasit. Ale určitě chápu, že nechce riskovat. Nakonec ona sama zná svého muže nejlépe. Vím ale, že skutečně existují páry, kde je potřeba sexu jen na jedné straně řešena otevřeně právě takovým způsobem. Proti takto nastavenému řešení asi nelze mít žádné námitky.

www.psychoporadna.eu