Během zimy vlasy houstnou a drží, protože jsou v anagenní fázi, ale na začátku jara mnoho vlasů hromadně přechází do fáze telogenní, tedy klidové, po které nastává vypadávání. Pozorujeme to jako nárazové padání vlasů. Vitamíny, bílkoviny a aminokyseliny dokážou zevnitř působit na pevnost vlasů a tím vypadávání zmírní. Mezi nejlépe účinkujícími složkami pro vlasy jsou biotin a další vitamíny skupiny B, zinek, selen, železo, ale také aminokyselina methionin a také bílkovina kolagen. Toto vše jsou složky, které si můžete vnitřně doplnit a při dlouhodobém užívání vám pomohou na vlasy. Mimochodem, nejlepší kolagen na vlasy je v čisté formě. Proto nedoporučujeme přípravky, ve kterých jsou stopová množství kolagenu, vsaďte raději na samostatní kolagenový doplněk bez jiných přídatných látek.

Proč je tato bílkovina tak důležitá? Jedná se o základní stavební prvek v pohybovém aparátu a kůži. Tvoří až do 80% objemu kůže a na něm závisí struktura a stav kůže. Ovlivňuje také stav vlasových kořínků a přispívá k tvorbě pevnějších a krásnějších vlasů. Jednoduše řečeno: zdravá kůže tvoří zdravé vlasy. Potvrzuje MUDr. Jana Molčanová z kliniky Medoderm: “Vlasy a nehty vznikají ze stejného embryonálního základu, a proto je jejich kvalita často ovlivněna stejnými faktory, jako jsou např. hladina hormonů, dostatek vitamínů a železa. Ze své praxe mohu potvrdit, že pravidelný přísun kolagenu zlepšuje pevnost nehtové ploténky, zmírňuje štěpení nehtů a lámavost vlasů.

A jelikož kolagen si tělo člověka stíhá v dostatečném množství vyrábět jen do určitého věku, je vhodné si jej začít postupně doplňovat. Je to možné díky doplňkům, které se získávají ze živočišného kolagenu, nejčastěji z dobytka nebo z mořských ryb. Takový kolagen se hydrolýzou musí štěpit na fragmenty, aby jej lidské tělo dokázalo zpracovat. Vzniká čistý kolagen v práškové formě, jedním z nich je český doplněk Inca Collagen. Ten se za 6 let existence stal jedničkou nejen na českém, ale i slovenském trhu a dále si nachází své příznivce za hranicemi.

Inca Collagen je totiž hydrolyzovaný kolagen z mořských ryb, který již neobsahuje žádné aroma, přídatné látky, vitamíny ani konzervanty. Šetrným enzymatickým štěpením a následnou mikronizací z rybího kolagenu vzniká jemný prášek, který stačí rozmíchat ve sklenici vody a vypít. Je balen do sáčků po 3000 mg, což je podle vědců právě optimální denní dávka. Inca Collagen je díky své čistotě a šetrné výrobě maximálně účinný, takzvaný bioaktivní kolagen. Výhodou je i to, že obsahuje až 3 typy kolagenů, proto je vhodný nejen pro kůži a vlasy, ale také pro posílení pohybového aparátu.

Jak konkrétně vypadají účinky Inca Collagen na vlasy?

  • Zlepšuje strukturu kůže a posiluje vlasové folikuly, čímž přispívá k růstu silnějších vlasů.
  • Regeneruje poškozené vlasové kořínky, takže přispívá k růstu nových vlasů, výsledkem jsou hustší vlasy.
  • Zlepšuje pevnost a elasticitu vlasů, přispívá k jejich odolnosti a vlasy tak vydrží déle bez padání.
  • Díky kolagenu se také může zrychlit růst vlasů.

Mezi 200 tisíc spokojených zákazníků Inca Collagen patří velké množství žen, kterým pomohl na vlasy. “Nejvíc je to u mě vidět na vlasech, rostou tak rychle, jako bych je hnojila. S kadeřnicí to kontrolujeme a jsou to minimálně dva centimetry za měsíc a půl,” přidala své hodnocení blogerka Tereza.

Zdroj: Youtube

Tak vám pomůže kolagen na vlasy. A to nejen na jaře, ale během celého roku. Pamatujte jen na to, že je to dlouhodobá záležitost: Inca Collagen byste měli brát alespoň 2-3 měsíce, než zaznamenáte účinky na svých vlasech a celém těle. Přidejte k tomu zdravou stravu, pohyb a správnou péči, a o krásné vlasy máte postaráno.