Pondělí 9. 1.

Měsíc ubývá ve Lvu. Věnujte péči svým vlasům – ostříhejte je, udělejte zábal a odstraňte lupy. Zaměřte se na srdce, to ovlivňuje naše pocity, chování a reakce.

Úterý 10. 1.

Luna se přesouvá ze Lva do znamení Panny v 16.15. Pokud nemůžete v noci spát, je podle tradiční čínské medicíny možné, že duše nemá své místo a bloudí. Lehněte si proto na bok s pokrčenými koleny, to zvyšuje energii čchi. Těsně před spaním škodí kvalitnímu spánku aktivity jako cvičení, televize, počítač, mobil, silné emoce, ale také konzumace jídla.

Středa 11. 1.

Měsíc se nachází v Panně. Vnímejte své břicho, svůj zažívací systém. Masírujte oblast kolem pupíku jemnými hmaty. Dobrému vyprazdňování pomáhá intenzivní pohyb.

Čtvrtek 12. 1.

Luna ubývá v Panně. Pokud chce člověk získat zdraví a dlouhověkost, měl by, podle čínského učení, jíst jídlo s 5 barvami, 5 chutěmi a 5 vůněmi. Vyvarujte se stresu!

Pátek 13. 1.

Měsíc se přesouvá do Vah ve 3.57. Přijměte život, jaký je! Změňte, co změnit lze a co nemůžete, nechte tak a smiřte se s tím. Hledejte na všem to krásné a pozitivní.

Sobota 14. 1.

Luna se nachází ve Vahách. Udělejte si čas pro sebe a dělejte všechno, co vás baví a těší. Jděte si koupit něco hezkého na sebe, nechte se rozmazlovat.

Neděle 15. 1.

Měsíc se ve 13.08 přesouvá do Štíra. Smyslovým orgánem ledvin je ucho – hluchota a šumění v uších jsou častými důsledky disharmonie ledvin. Sportujte a cvičte.

Zdroj: E.M.A. Europe