Vyrazit na dovolenou v květnu s sebou nese celou řadu výhod. Nejen, že si zkrátíte dlouhé čekání na léto, ale zájezdy k moři pořídíte s lepší cenovkou než v hlavní sezóně.

Řecko bez davů

Na dovolenou v Řecku míří většina turistů v létě. Zkuste to jinak a vyrazte sem už v květnu, kdy tady potkáte minimum turistů a dostanete se na zlomek ceny dovolené v hlavní sezóně. Například o Krétě se říká, že právě na přelomu jara a léta je nejkrásnější. Průměrně tu v květnu prší jen 2 dny v měsíci a teploty se pohybují kolem příjemných 25 °C. To zní dobře, ne? Takové počasí je ideální i k objevování přírodních krás ostrova, jako jsou divoké soutěsky v „bílých horách“ Lefka Ori. V květnu v Řecku levně pořídíte i jinak exkluzivnější destinace, jako jsou ostrovy Santorini nebo Paros.

Za opravdovým létem do Egypta

Počasí na tričko nebo lehký svetřík vás neláká? Potom si zaleťte do Egypta a přivolejte léto jako lusknutím prstu. Teplota moře tu už v květnu šplhá na krásných 26 °C a teplota vzduchu i daleko za třicítku. Kromě plavek přibalte šnorchl, egyptský podmořský svět vás bude bavit. Zároveň se jedná o poslední měsíc před vypuknutím hlavní turistické sezóny, takže pokud chcete navštívit známé egyptské památky, v květnu můžete vypustit obavy z přeplněných fakultativních výletů i tlačenic u pyramid. Výlety proběhnou v mnohem větším klidu než v sezóně.

S rodinou do Turecka

Chtěli byste vyrazit na květnovou dovolenou s dětmi? Potom doporučujeme Turecko. Stačí si pečlivě vybrat hotel a uvidíte, že zažijete jednu z nejlepších dovolených vůbec. Pro děti jsou v hotelech přichystané aquaparky, o kterých by se jim jinde ani nesnilo, a i pětihvězdičkový hotel tady pořídíte za rozumnou cenu. O hřištích a vybavených dětských hernách ani nemluvě. Moře má v květnu něco přes 20 °C a teplota vzduchu sahá ke třicítkám. Nejstabilnější počasí bude na Turecké riviéře se známými letovisky Alanya, Side nebo Kemer.

Pokud na dovolené rádi fotíte, doporučujeme vzít si s sebou na dovolenou kvalitní mobilní telefon, abyste po návratu měli na co vzpomínat.