Zdroj: Youtube

"My spolu vlastně pracujeme tak nějak pořád. Jsme jako dvě puzzle, které se doplnily. Já neumím věci, které umí Karin, ona zase neumí věci, které umím já, ale oba je milujeme. Tím pádem se můžeme perfektně doplňovat. Když napíše knihu, já ji jako herec načtu. Nejsem schopný napsat pro sebe sám scénář nebo ho vymyslet, to je míč na její straně. Já jí zase ale můžu pomoct se skládáním nebo výběrem hudby do jejích projektů. Samozřejmě že to nikdy nekončí tím, že to uzavřem na place, jdeme domů a už se o ničem nebavíme. Naopak. Tím, že nás to oba naplňuje a baví, tak nám to vůbec nevadí a diskutujeme a vymýšlíme pořád a pořád dál, ať jsme kdekoliv", prozrazuje v rozhovoru Richard.

Jo Nesbø patří k nejúspěšnějším současným autorům detektivek na světě. Mimo to se ale baví i psaním dětských knížek a povídek pro dospělé. „Byl jsem jedno z těch dětí, které milovaly školní slohy. Jen s nepatrným rozdílem. Když nám ve škole zadali téma typu „Krásný den v lesích“, tak v mé práci se z toho lesa nevrátil nikdo živý,“ vypráví Leoně Šmelcové v rozhovoru, který vznikl krátce před jeho příjezdem do Čech, kam přijel představit svou novou knihu Krysí ostrov a zalézt si po skalách s naším předním lezcem Adamem Ondrou.



Naše spolupracovnice Eva Kupcová se vydala na pole mezi partu nadšenců, kteří sbírají pro dobrou věc zbytky úrody, kterou by jinak zemědělec zaoral. Víte, kde končí paběrkovaná mrkev?



Mít nehty jako královna je sen mnoha žen. Alespoň podle toho, s jakým nadšením Češky využívají služeb nehtových studií. Dokonalou manikúru si můžete udělat ale i sama doma. Triky a fígle Lucky Fendrychové jistě oceníte.


Miluje jihoamerické pralesy, fotografuje přírodu a čtyři roky šéfovala mezinárodní spolupráci v brněnské zoologické zahradě. Koncem léta se Radana Dungelová stala její ředitelkou, výběrovou komisi přesvědčila hlavně svým přístupem k životní pohodě zvířat. Vysvětluje třřeba,. proč se nekrmí velké šelmy živými zvířaty. "Kam by antilopa utekla, kdybychom ji vypustili do lvího výběhu? V přírodě je to kdo s koho, šance na útěk tam jsou, ale v zoologické zahradě by se životní pohoda lva dostávala do konfliktu s pohodou antilopy – a to nerozhodnete."


Jsou situace, kdy na záležitosti dvou lidí náhle zůstane jen jeden. Bez možnosti všechno si říct, vysvětlit, omluvit se nebo se zeptat proč. Těžko se s tím smiřujeme při rozchodech i tehdy, když nás bez vysvětlení odstřihnou přátelé. Nebo když nečekaně zemře někdo blízký. Co se honí hlavou těm, kteří přišli o své milované bez možnosti dát si poslední sbohem? A dá se to ještě spravit?

Pro předplatné časopisu Vlasta rozklikněte a načtěte QR kód.

Související články