Princezna Catherine je za ty roky po boku prince Williama na pozornost zvyklá, vždyť už jsou spolu dvacet let. Nicméně loni vyzkoušela něco úplně nového - uspořádala vánoční koncert s koledami ve Westminsterském opatství, na němž usedla i za piano a doprovodila oblíbeného zpěváka Toma Walkera, který zpíval píseň For Those Who Can´t Be Here neboli Pro ty, kteří tady nemohou být.

Zdroj: Youtube

Píseň měla po dvou letech covidové pandemie, která britské ostrovy tvrdě zasáhla, velkou sílu. Podobně jako setkání po dlouhé době a společné zpívání koled. Tehdejší vévodkyni Catherine při zpěvu koled doprovodili kromě manžela Williama i další příbuzní včetně princezen Eugenie a Beatrice a Zary Tindall, sestřenic manžela Kate a následníka britského trůnu.

Princ William by měl letos stát znovu po boku Kate, která touto akcí nazvanou Together at Christmas neboli Spolu o Vánocích zadělává na tradici. Koncert se uskuteční ve čtvrtek 15. prosince a zůčastnit by se měl i král Karel III. s manželkou Camillou. Zatímco loni bylo společné zpívání koled věnované všem bojovníkům s pandemií, letos si všichni připomenou v září zesnulou královnu Alžbětu II.

Akce se bude nahrávat a Britové vše uvidí v televizi na Štědrý den během pořadu Royal Carols - Královské koledy. Pořad bude provázet hlas známé herečky Catherine Zeta Jones a vystoupí v něm i řada britských hvězd, například některé členky bývalé skupiny Spice Girls nebo herečka Kristin Scott Thomas.

Zdroj: Vlasta.cz, https://www.vanityfair.com/style/2022/12/king-charles-queen-camilla-join-princess-kate-middleton-prince-william-second-annual-royal-christmas-concert-singing-carols

Související články